26 mei 2023

Raadsfracties maken een statement voor Jimpy Play

CDA, Gemeentebelangen, VVD, PvdA/GroenLinks, DSV en LPO hebben moeite met de manier waarop er met Jimpy Play wordt omgegaan binnen Sportcentrum De Weijver. Waar Jimpy Play al sinds jaar en dag kinderopvang en activiteiten aanbiedt aan de jongste jeugd van Opmeer, wordt door de nieuwe exploitanten van De Weijver meermaals gedreigd met opzegging van de huurovereenkomst. 
         De raadsfracties hebben begrip voor de ondernemerszin van de nieuwe exploitanten, maar momenteel wordt onvoldoende rekening gehouden met de sociaal-maatschappelijke positie die Jimpy Play vervult. 
         De gemeente heeft zich naar aanleiding van een laatste poging tot opzegging van de onderhuurovereenkomst genoodzaakt gezien de nieuwe exploitanten te dagvaarden in kort geding. Dit heeft de gemeente gedaan om nakoming van de tussen gemeente en eigenaren geldende (bovenliggende) huurovereenkomst te vorderen. Daarin is geregeld dat het kinderdagverblijf onderdak moet worden geboden in De Weijver.
Op 5 juni 2023 komt die zaak voor.
         Bram Beemster (CDA Opmeer): “Jimpy Play zat al in De Weijver en wat ons betreft blijft Jimpy Play. Er moet een manier worden gevonden waarop de nieuwe exploitanten hun bedrijf kunnen runnen zonder dat Jimpy Play daarbij in de verdrukking komt of daarvan last ondervindt.”

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.