16 september 2021

Nieuwe energie

Nieuwe energie

 

De vakantieperiode is voorbij en een nieuw gemeentelijk politiek seizoen ligt voor ons. Een bijzonder seizoen. Voor de Gemeenteraad is dit het laatste halfjaar tot de verkiezingen op 16 maart 2022. Daarna komt er een nieuwe Raad.  Dit vooruitzicht geeft veel dynamiek.

De huidige Raad moet nog een aantal belangrijke besluiten nemen. We willen de begroting sluitend krijgen en dat is geen eenvoudige klus. We willen verder met belangrijke onderwerpen als het Centrumplan Ouderkerk, De Nieuwe Kern, het veiliger maken van het verkeer en nog veel meer.

Daarnaast vraagt de voorbereiding op de verkiezingen en de vernieuwing aandacht van de Raad. Ik was afgelopen maandag als raadslid aanwezig bij de eerste bijeenkomst van ‘Politiek actief’.  Ruim 20 inwoners hebben positief gereageerd op de oproep van de gemeente om zich te oriënteren om in onze gemeente politiek actief te worden. Als raadslid mocht ik aangeven waarom ik mij acht jaar geleden vanuit het CDA voor onze gemeente wilde inzetten.  En hoe ik daar nu op terugkijk.

Het is intensief en ook boeiend. Samen met collega’s, het College en de medewerkers van de gemeente kun je wat bereiken voor onze gemeente en inwoners. Uiteraard met betrokkenheid van inwoners en daar communiceer je als raadslid intensief mee. Ik doe dit voor ons lokale CDA. Wij zijn een middenpartij, in de samenleving. Wij staan voor verbinden en samenwerken. Niet vooral kijken wat ons scheidt, maar samen een goede oplossing voor een vraagstuk realiseren met respect voor ieders uitgangspunt.  Daar komen wij als inwoners een stap verder mee.

Het CDA wil na 16 maart met hernieuwde energie verdergaan. Wij hebben nog enkele toegewijde mensen zeer nodig. Dus als u ons als lokale CDA  een warm hart toedraagt, wil ik graag met u in gesprek om politiek actief te worden.

Reageren: [email protected]  

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.