01 november 2018

CDA-fractie bezoekt InterWhere

Op dinsdag 11 september zijn wij op bezoek gegaan bij de huurdersvereniging InterWhere. Met de voltallige fractie werden wij ontvangen en zijn wij in gesprek gegaan met het bestuur en Cees Tip, de directeur-bestuurder van Intermaris

Huurdersvereniging InterWhere komt op voor de belangen van de huurders en treedt geregeld op als intermediaire tussen huurders en de eigenaar dan wel verhuurder. Ook de directeur van woningbouwvereniging Intermaris was aanwezig, Intermaris heeft als doelstelling om veel van hun bezit te verduurzamen. Bij het verduurzamen komen vele aspecten boven die ondergeschikt zijn voor bijvoorbeeld een aannemer. Denk hierbij ook aan het regelen van een rustkamer. Want tijdens een renovatie in een flatgebouw stopt de geluidsoverlast niet als ze klaar zijn bij jouw appartement. Om dan even het bouwlawaai te ontvluchten, is mede door inzet van InterWhere een openbare woonkamer ingericht alwaar men rustig kan lezen of een kopje koffie drinken.

InterWhere verzamelt alle klachten en brengt deze onder de aandacht van de eigenaar, ook geven ze tips aan huurders om de energiekosten te reduceren, de tips variëren van het wijzen op gebruik van Ledverlichting tot het optimaliseren van de ruimteverwarming.

InterWhere verzorgt ook cursussen voor bewoners, ze staan klaar voor alle vragen van hun leden. InterWhere heeft ongeveer 5000 leden, en het bestuur draait volledig op vrijwilligers.

Wij vonden het zeer interessant en zijn ook vertrokken met enkele vragen om verder over na te denken.

Michel Segers 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.