28 december 2020

Fractie in Actie voor Ouderen

Bijzondere tijden vragen om een andere benadering van onze gebruikelijke kerstacties. Geen kerstwensen en chocolade uitdelen in de stad en op de treinstations, omdat dat nu niet kan. Maar wat dan wel.

De afgelopen jaren heeft de fractie, in het kader van eenzaamheidsbestrijding, een kookbeurt gehouden voor de eetgroep Samen Eten in de Taborkerk. Dit voorjaar in maart kon dat niet doorgaan vanwege alle beperkingen. Gekookt werd er uiteindelijk toch bij raadslid-chef-kok Michel Segers thuis (voor-en hoofdgerecht) en wethouder Eveline Tijmstra (nagerecht) en hebben de andere fractieleden de samengevoegde warme maaltijd bij de ouderen thuisbezorgt in een goed gecoördineerde actie.

Het draaiboek van die dag was nog paraat en waarom niet nogmaals een aanbod doen om op 18 december Kerstmaaltijden thuis te bezorgen. Coördinator Kees van Ketel van de Samen Eetgroep reageerde direct enthousiast. “Graag zelf, jullie aanbod komt als geroepen.”

Er was weinig nodig om iedereen achter het plan te scharen. De opdracht was 45 warme maaltijden in korte tijd bij de mensen thuis te bezorgen en alles binnen de beperkende maatregelen.

Chef-kok Michel besloot tot een feestelijke, heerlijk geurende Maissalade met mosterd-mayodressing en een Stroganoff van Portobello met Wodka. Onze toetjes-specialist Eveline evenaarde haar vorige creatie met een Oreo-toetje. Dan de snelle inzet van de andere fractieleden om in wintertijd de maaltijd goed te verpakken, voorzien van een gezellige wens rond te delen.

Uit de blijde reacties bij de deuren en kaarten die na afloop werden ontvangen, mogen we opmaken dat het een geslaagde actie is geweest die zeker voor herhaling vatbaar is.

Annemiek Nuijens

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.