17 maart 2019

Week van zorg en welzijn - Bezoek aan de Boomgaard

In de week van zorg en welzijn bracht ik samen met Annemiek Nuijens een bezoek aan ODC de Boomgaard in Purmerend. ODC staat voor orthopedagogisch dagcentrum.

Hier wordt aan kinderen vanaf twee jaar tot volwassenen van 18 plus met een verstandelijke en lichamelijke beperking een zinvolle en leerzame dagbesteding geboden

In 6 verschillende groepen van 4 tot 6 personen op verschillende niveaus zijn er activiteiten die erop gericht zijn de cliënten zoveel mogelijk te stimuleren op lichamelijk, communicatief, sociaal en emotioneel gebied.

Er worden ook activiteiten georganiseerd samen met groep acht van de naastgelegen basisschool, en met het kinderdagverblijf dat zich ook onder hetzelfde dak bevindt. Een prachtig initiatief om ervoor te zorgen dat men ook al jong leert dat mensen met een beperking niet eng of raar zijn.

Bij de rondleiding mochten we kennismaken met alle faciliteiten die men tot hun beschikking had, waaronder een speelzaal, een heerlijk verwarmd zwembad waar dagelijks gebruik van wordt gemaakt, en twee snoezelruimtes waar de cliënten even heerlijk tot rust kunnen komen.

In de weekenden kunnen er ook cliënten komen logeren zodat ouders ook eens wat ruimte voor elkaar en eventuele andere kinderen uit het gezin hebben.

Wat mij het meest bijblijft van dit bezoek is de passie en liefde waarmee de medewerkers zich inzetten voor deze groep mensen. Ontroerend om te zien en met heel veel respect kan ik zeggen. Ik ben trots op jullie.

Petra van der Laan
Commissielid CDA

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.