Eveline Tijmstra

Wethouder

Over Eveline: Eveline (1979) is sinds 2009 lid van het CDA. Na twee jaar zich ingezet te hebben als commissielid is zij in 2012 raadslid geworden. In 2014 werd zij fractievoorzitter. Oktober 2016 volgde zij Geoffrey Nijenhuis op als wethouder met in haar portefeuille Stadsontwikkeling binnenstad, verkeer en vervoer, fysieke leefomgeving, kunst en cultuur, erfgoed en publieksdienstverlening.

Achtergrond: Eveline heeft Cultureel Maatschappelijke Vorming gestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam. Na jaren gewerkt te hebben als adviseur voor een adviesorganisatie voor sociaal beleid werkte zij als beleidsadviseur op het sociaal domein bij diverse naburige gemeenten.

Mooiste plekje van Purmerend: “Dan kies ik voor mijn eigen huisje. Dit is de plek waar mijn kinderen geboren zijn en waar ik geniet van het gezinsleven. In mijn drukke bestaan is dit een plek voor mij om te ontladen en weer nieuwe energie op te doen.”

Motivatie: “Meedoen met de politiek is weten wat er speelt in je stad. Vooral de contacten met instellingen en burgers vind ik leuk. Je hoort wat mensen beweegt en probeert hier iets mee te doen. Samen met alle Purmerenders wil ik toewerken naar een gemeente waarin sprake is van een actief verenigingsleven, een gezond bedrijfsleven, een gezellig uitgaansleven en onderlinge betrokkenheid van burgers in buurten en wijken.”

Waarom CDA: “De christendemocratie kiest ervoor de verantwoordelijkheid voor het samenleven in eerste plaats te leggen in de samenleving zelf en dan vooral de verbanden waarin mensen zorg dragen voor elkaar zoals het gezin, vereniging, school het bedrijf. Ik geloof in een samenleving waarin je niet alleen kijkt naar jezelf, maar ook naar de mensen om je heen. Een samenleving waarin mensen elkaar vertrouwen geven, zich betrokken voelen en verantwoordelijkheid nemen.”

Levensmotto: Samen kunnen we meer 

Contact: U kunt Eveline bereiken via es.tijmstra@purmerend.nl

 

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.