Jan Dorrepaal

Penningmeester

Over Jan: Jan is sinds 2009 lid van het CDA en is in 2010 in de algemene  ledenvergadering benoemd tot penningmeester van het CDA afdeling Purmerend en dus als zodanig bestuurslid van die CDA afdeling. 

Achtergrond: Jan is gepensioneerd en heeft ruim 36 jaar gewerkt bij Shell in Amsterdam Noord met als specialisatie chemische en fysische analyse technieken. Binnen Purmerend heeft hij zich bestuurlijk ingezet voor verenigingen en stichtingen.

Mooiste plekje van Purmerend: ”Voor mij is de mooiste plek in Purmerend de Van Os weg in de Purmer Noord, maar dan slechts tijdens een korte periode in het najaar, als daar de bomen (Esdoorn) de meest fantastische kleurenpatronen laten zien.“

Motivatie: “Een in de opvoeding meegekregen verantwoordelijkheidsgevoel  om je mede in te zetten voor de gemeenschap waarvan je deel uitmaakt. Dat kan zijn je gezin, familie, vereniging, werkkring enz. en in dit geval voor de gemeente Purmerend, waarbij ik me het beste thuis voel bij het CDA.”

Waarom CDA: “De uitgangspunten van het CDA sluiten het beste aan bij mijn visie hoe vanuit de samenleving  de taken, die het gemeente bestuur moet doen ten dienste van haar inwoners,  gestuurd en gecontroleerd kan worden door de samenleving.”

Levensmotto: Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.

Contact: U kunt Jan bereiken via jdorrepaal@tip.nl

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.