17 mei 2021

CDA motie “Reddingsplan Kustbus 2021” aangenomen!

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 11 mei kwam de CDA-fractie met een motie om de Kustbus in het komende zomerseizoen voor onze regio te behouden. Diverse partijen wilden de motie al mede-ondertekenen, hij werd dan ook met 24 stemmen voor en 5 tegen (VVD en D66) aangenomen.

De motie kwam tot stand omdat Connexxion via de provincie had aangegeven dat ze deze lijn slechts wilden rijden als gemeenten Den Helder en Schagen samen € 60.000,= op tafel zouden leggen. Aangezien Den Helder direct aangaf zich niet garant te willen stellen voor de helft van dit bedrag, liet het Schager college weten niet het hele bedrag te willen garanderen.

Onderzoek vanuit de CDA-fractie leerde dat het rijden van deze route door een particulier touringcarbedrijf slechts € 25.500,= kost, zij het met aangepaste dienstregeling.

Wethouder Heddes gaf aan deze motie direct te gaan uitvoeren, door zelf garant te staan voor de helft van dit bedrag en de gemeente Den Helder alsnog op te roepen de andere helft voor haar rekening te nemen.

Indien nodig zal de CDA-fractie in de Helderse raad eenzelfde motie indienen. Zo hopen we dat de recreatie-ondernemers in de kustdorpen hun gasten deze voorziening kunnen blijven bieden.

Zie ook: Alternatief plan voor kustlijn als vervoerder Connexxion het... - Noordhollands Dagblad

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.