13 februari 2021

CDA Schagen zet vrijwillige buschauffeurs in het zonnetje

Al vele jaren zet het CDA Schagen groepen mensen, die zich belangeloos inzetten voor onze samenleving, op Valentijnsdag in het zonnetje.  Dit jaar verrassen wij op zaterdag 13 februari zo’n 60 vrijwillige  buschauffeurs uit de gemeente Schagen en Hollands Kroon van de 60+ bus, Senioren bus Schagen en de rolstoelbus Samen Vrienden met een heerlijke taart.  Deze worden door een aantal fractie- en bestuursleden overhandigd, zodat ze daar heerlijk van kunnen genieten.

Het CDA is al jaren bezig om ‘doelgroepenvervoer’ ook in Schagen van de grond te krijgen zodat mensen meer mogelijkheden krijgen om zelfstandig op pad te gaan. Het blijkt lastiger als wij zouden wensen. Maar, de aanhouder zal winnen.

Onze vrijwillige buschauffeurs zijn onmisbaar, want zonder hen rijdt er geen bus!  Toch wordt het lastiger jongere mensen te werven. Dus, mocht u zich aangesproken voelen?

Het CDA wil ook met deze actie laten weten dat onderkend wordt dat deze mensen en het goede werk wat zij doen, gezien worden. Met een kleine attentie wil het CDA al deze vrijwilligers een hart onder de riem steken en waardering uitspreken voor dit mooie werk, zeker in deze lastige corona-tijd.

De afgelopen jaren gingen de taarten onder andere naar de medewerkers in de zorginstellingen, veehouders, docenten van alle basisscholen, hulpverleners (brandweer, handhaving en politie) en vrijwilligers die zich op een bijzondere wijze presenteerden c.q. onderscheiden.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.