17 juni 2021

Onze nieuwe lijsttrekker: Puck de Nijs!

Leden CDA Schagen kiezen Puck de Nijs tot lijsttrekker

Met de keuze voor Puck de Nijs gaat het CDA voor verjonging, ervaring en eerste vrouwelijke CDA lijsttrekker na de fusie. De 31 jarige Puck de Nijs kwam in 2018 als hoogste binnenkomer op de CDA lijst en heeft daar indruk gemaakt als harde werker met hart voor mensen. “In de politiek kan je de levens van mensen verbeteren, of het nu om goede ouderenzorg gaat of om voldoende jongerenwoningen, ik word er heel blij van om daarmee bezig te zijn. Dat de leden van het CDA in Schagen mij gekozen hebben tot hun lijsttrekker vind ik bijzonder eervol, ik heb er zin in om met al deze enthousiaste mensen aan de slag te gaan om de hele gemeente te overtuigen van onze goede plannen en het topteam dat die plannen weer gaat verwezenlijken. Het CDA in Schagen barst van de betrokkenheid en heeft laten zien dat goede plannen waargemaakt worden in Schagen. Wat ben ik trots dat ik deze club mag leiden!” Aldus Puck de Nijs.

Volgend jaar 16 maart zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Het CDA in Schagen is volop bezig met de voorbereiding hiervan. Er wordt gewerkt aan een verkiezingsprogramma dat verder bouwt op de succesvolle jaren die de gemeente Schagen heeft gehad én dat keuzes maakt voor verbeteringen in alle dorpen en de stad Schagen. Ook de kandidatenlijst wordt voorbereid, de kandidaatstellingscommissie houdt de komende maanden sollicitatiegesprekken met alle geïnteresseerden. Bij het CDA in Schagen is het gebruikelijk om de lijsttrekker al eerder te kiezen. Daarom heeft de ledenvergadering van het CDA op donderdag 17 juni vergaderd. De leden van het CDA Schagen hebben unaniem gekozen voor lijsttrekker Puck de Nijs.

Kees de Wit, Voorzitter van CDA afdeling Schagen is blij met de nieuwe lijsttrekker: “Puck is altijd al betrokken geweest bij mensen en heeft oog voor het grote CDA team. Zo maakt ze in deze lastige periode verbinding door veel leden en andere betrokken inwoners persoonlijk te spreken. Met Puck heeft het CDA een lijsttrekker die weet wat zij wil en toch de rust neemt om mensen te blijven betrekken.”

Puck de Nijs volgt Jelle Beemsterboer op die bij de vorige verkiezingen lijsttrekker was voor het CDA. Het lijsttrekkerschap gaat over, Jelle blijft wethouder. Hij reageert enthousiast. “Het CDA in Schagen is een goed team, dat veel talent heeft aangetrokken. Ik heb er bewondering voor hoe Puck zich inzet voor de mensen in de gemeente. Puck neemt de laatste jaren steeds meer een leidende rol binnen onze fractie. Zij kan op mijn steun en die van de vele CDA’ers in onze mooie gemeente rekenen.”

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.