Boudien Glashouwer

Raadslid

Over Boudien: Boudien werkt al jaren in de publieke sector, dus van en voor de overheid op het gebied van accountancy, informatietechnologie en bestuur. Zo heeft zij heel veel organisaties gezien en geholpen. Zij heeft nu een eigen adviesbureau, geeft les, doet al jaren rekenkamerwerk en heeft daarnaast een bestuursfunctie.

Achtergrond: In haar vrije tijd was zij jarenlang als begeleider van kinderen te vinden in het buurthuis, op het sportveld en in de bestuurskamer van de korfbalvereniging. Totdat ze het heerlijke dorp Waarland ontdekte en waar ze nu alweer ruim 13 jaar woont, (thuis)werkt en wandelt. Sinds 2013 is zij raadslid voor CDA-Schagen. Ook is zij voorzitter van de Protestantse Gemeente Harenkarspel.

Mooiste plekje van gemeente Schagen: “Ik kan echt genieten van het lekker rondstappen en fietsen bij zee en duinen, bos en bollen, we hebben het allemaal, wat een geschenk. Geweldige natuur, landbouw, maar ook technologie, startups en specialismen op het gebied van zaadteelt. Alles is hier voorhanden om een goed leven te hebben. Maar echt fijn is even een rondje dorp Waarland waar de molen de trots en het ijkpunt is. De supermarkt waar reikhalzend naar werd uitgezien, die is er inmiddels, tot onze vreugde. We hebben een nieuwe eigen sporthal en er zijn mooie woningen gebouwd. Er is een school met een bieb, een dorpshuis, een huisartsenpraktijk en ook een zorgcentrum met huiskamer. Alles op loopafstand, dus goed leefbaar. Laten we daar zorgzaam voor zijn en blijven. Ik ben er dus trots op hier te mogen wonen!”

Motivatie: “De jaren als raadslid voor het CDA van de gemeente Schagen zijn omgevlogen!

En er zijn nu zoveel uitdagingen, denk aan wonen, klimaat, energie, stikstof, verkeer. Maar heel belangrijk hier zijn met name ook:

  • Een aantrekkelijk Schagen voor bewoners, bedrijven en toeristen.
  • De juiste hulp voor jeugd, kwetsbare ouderen en diegenen die dat nodig hebben.
  • Je veilig voelen en ook veilig zijn: op straat of op het platteland.
  • Zelf digitaal redzaam zijn: iedereen moet inclusief, veilig en vertrouwd kunnen meedoen.”

Waarom CDA-Schagen: “Er is veel te doen, daar ga ik voor! Zeker bij en met een groep mensen als CDA-Schagen, waar ik me thuis voel, en waar we stevig aan de slag zijn voor een goed bestuur. We nemen onze verantwoordelijkheid, doen ons best en zetten ons in om inwoners goed samen te laten leven.”

Levensmotto: Iedereen kan wel iets wat ons samen helpt. Samen komen we dan veilig en vertrouwd vooruit!

Contact: Je kunt Boudien bereiken via

Telefoonnummer: 0611371257

E-mail: [email protected]  

Boudien heeft ook een persoonlijke flyer gemaakt. Interesse? Klikt u dan hier

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.