Cindy Rijbroek - Hijink

Bestuurslid

Functie:     Bestuurslid

Adres:       Barnevelder 2     1751 PM  Schagerbrug

Telefoon:   0224 - 57 11 86

E-mail:      cindyhijink@hotmail.com

Persoonlijk 
Ik ben op 16 mei 1975 geboren in Alkmaar. Ik groeide op in St. Maartensbrug. Na een periode van reizen en studeren in de hoofdstad ben ik in 2005 in Schagerbrug komen wonen.

Opleiding/beroep
In Amsterdam ben ik Frans gaan studeren aan de Universiteit van Amsterdam. Na mijn propedeuse ben ik overgestapt naar de doctorale opleiding Europese Studies welke ik in 2000 behaald heb. Ook heb ik een jaar in Engeland gestudeerd waar ik in 1999 ben afgestudeerd. Verder heb ik ook een post HBO opleiding bedrijfskunde gevolgd.  In 2000 ben ik als project medewerker aan de gang gegaan bij Stichting Uitwisseling, waar ik nu als beleidsmedewerker werk. Stichting Uitwisseling regelt stageplaatsen voor buitenlandse studenten in Nederland en voor Nederlandse studenten in het buitenland, met name in de groene sector. Sinds 2012 zijn wij een zelfstandig onderdeel van het Clusius College en ben ik ook betrokken bij internationalisering binnen deze onderwijsinstelling.

Nevenactiviteiten

Naast bestuurslid van het CDA ben ik lid van de oudercommissie van Hoi Pipeloi (KDV&BSO) en ben ik actief op de basisschool.

Waarom CDA?
Het CDA is de politieke partij waar ik aandacht voor de medemens vind. Medeverantwoordelijkheid en solidariteit zijn ook CDA-items die ik heel belangrijk vind. Daarnaast is het CDA lokaal ook een sterke en zeer gedreven groep mensen die graag hun steentje bijdragen aan de samenleving. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.