Co Wiskerke

Raadslid

Functie: Vice fractie Vz., Raadslid, Commissie Bestuur, Rapporteur Veiligheidsregio, Klankbordgroep B&O en Omgevingswet, Commissie Buitenland CDA NH.

Adres: J. Ruijsdaellaan 29    1741 KT  SCHAGEN
Telefoon:   0224 - 21 62 53 / 06 51 77 78 36

FB Cowiskerke

Twitter @CoWiskerke

E-mail:     j.wiskerke@quicknet.nl   of   cowiskerke@gmail.com


Persoonlijk 
Geboren in Brunssum (L). Echtgenoot van Lia., vader en opa. Wij wonen sinds 1985 in de stadskern Schagen.

Opleiding/beroep 

Ik heb 40 jaar bij de Koninklijke marine gediend (Operationele Dienst en Inlichtingen Dienst). Alle wereldzeeën bevaren en een aantal buitenlandse plaatsingen gehad, en enkele vredesoperaties gedaan in respectievelijk voormalig Joegoslavië en Zuid-Soedan. 

Nevenactiviteiten
Sinds mijn vertrek bij defensie en pensionering ben ik volledig beschikbaar voor anderen. Ik help graag en ben blij als ik het verschil kan maken. Ik zet mij in voor alle inwoners van Schagen. Als vrijwilliger bij TAS’82, Samen Vrienden, Wijkvereniging Groeneweg, bij de Ouderenbonden en de kerk. Een hobby, heel belangrijk voor mij, is hardlopen en daarmee houd ik de fysieke- en geestelijke balans in evenwicht. Daarnaast organiseer ik evenementen zoals de wegwedstrijd Den Helder-Schagen, de Schager Wijkenlopen en de Bevrijdingsvuurloop.  

Waarom CDA?

Sinds 2001 ben ik actief inde politiek. Omdat ik als vrijwilliger veel mensen spreek, signaleer ik vaak kleine of grote problemen. Met praktische oplossingen kan de gemeente daar vaak bij helpen. Zo ben ik trots op mijn initiatief voor de Schager Uitdaging. Op deze online marktplaats stellen bedrijven spullen die zij over hebben beschikbaar voor lokale verenigingen.

Volksvertegenwoordiger zijn is een eervolle baan die je namens de mensen, je kiezers, mag vervullen. Mijn drijfveer is wat ik kan inbrengen of doen om iets beter te maken. Het gaat mij om het vinden van goede antwoorden op de zorgen van gewone mensen. Dat gaat over hun werk, de toekomst van hun kinderen en de zorg voor hun ouders.

Wat ik heb te bieden is:

Ik heb veel tijd om mij in te zetten, heb bestuurlijke ervaring, sta constant in contact met mensen, goede netwerken, lobbyist, bruggenbouwer, gedreven, enthousiast en resultaatgericht. Maar ook de Noord-Hollandse nuchterheid. Ik heb zin om mij weer vier jaar voor u in te zetten.

Ik zal mij in het bijzonder inzetten voor ouderen, en daarbij richten op: langer zelfstandig wonen, toegankelijkheid in de ruimste zin des woords, leefbaarheid in de kernen en wijken en zorgen voor inwoners die afhankelijk- of kwetsbaar zijn en snel hulp ontvangen

Mijn slogan is: ”Zorgen moet je doen, niet maken”!'  Geef ‘me de vijf’.


Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.