Daniel Rustenburg

Kandidaat raadslid, plaats 17

Daniël Rustenburg

Zeeweg 9, 1753 BB  Sint Maartensvlotbrug

(06) 20258180

Danielrustenburg@gmail.com

Facebook: https://www.facebook.com/daniel.rustenburg

Profielschets

Mijn naam is Daniël Rustenburg, ik ben 23 jaar en geboren en getogen in Sint Maartensvlotburg. Ik ben opgegroeid in Sint Maartensvlotbrug en heb mijn middelbareschooldiploma behaald aan het Regius College te Schagen. Na het voortgezet middelbaar beroepsonderwijs ben ik doorgestroomd naar het hoger algemeen voortgezet onderwijs om vervolgens de opleiding Financial Service Management te studeren aan het HVA in Amsterdam. Na het behalen van mijn propedeuse heb ik besloten om de (te) drukke stad Amsterdam te verruilen voor het rustige Leiden. Aan de Universiteit Leiden heb ik de driejarige opleiding tot bestuurskundige gevolgd. Hierbij heb ik mezelf verdiept in alle vlakken van het openbaar bestuur.

Na mijn bacheloropleiding ben ik mezelf gaan specialiseren door het volgen van de masteropleiding Management van de Publieke Sector. Deze studie heb ik in augustus 2017 mogen afronden door het succesvol behalen van mijn onderzoek naar de gevolgen van de stijgende werkdruk bij leerkrachten in het basisonderwijs in de provincie Noord-Holland.

Momenteel ben ik bezig met het opzetten van mijn eigen bedrijf, Handelsonderneming Rustenburg, gevestigd in de marktstad Schagen. Met mijn bedrijf poog ik groothandels te helpen om hun producten sneller aan potentiële klanten te verkopen. Dit door middel van een samenwerking met grote marktplaatsen als Ebay, Amazon en Bol.com.

Waarom het CDA

Deze keuze ligt voor mij heel voor de hand liggend. Ik ben opgegroeid in een katholiek gezin, waarbij het geloof een kernelement vormt in het samenleven met familie en vrienden. In het gezin zijn wij opgegroeid door middel van elkaar positief te ondersteunen en elkaar te helpen als het soms wat minder gaat. Hierbij geloven wij sterk in het principe dat iedereen zijn eigen kwaliteiten heeft.

Dit principe zie ik sterk terugkomen bij het CDA, waarbij zowel het geloof als de kracht van samen allebei sterk worden vertegenwoordigd bij het nemen van beslissingen. Dit heeft mij doen beslissen om mij de komende periode te gaan inzetten bij de lokale politieke partij in de gemeente Schagen. Door middel van mijn grote politieke interesse en kennis die ik de afgelopen vier jaar heb mogen opdoen tijden mijn studie tot bestuurskundige ga ik proberen mijn steentje bij te dragen aan het verwezenlijken van de doelstellingen die wij met het CDA Schagen voor ogen hebben.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.