De week van afdelingsvoorzitter Kees de Wit

Kees de Wit 25 – 31 januari 2021

Ik was genomineerd voor deze week. Hierbij een verslag van al mijn activiteiten.

Maandag 25 januari 2021

Ik ga nog dagelijks naar mijn werk. Ik werk als Parkmanager op een bungalowpark in Dirkshorn. Gasten kunnen alleen op afspraak in de receptie komen. Het is daardoor rustig, je mist de komende en gaande mensen. De laatste voorbereiding getroffen voor het compleet aanleveren van de administratie, zodat de accountant in de eerste week van februari de jaarcijfers 2020 kan opleveren. Dat gaat in ieder geval lekker vlot.

Het campagneteam van CDA-Schagen is volop bezig met de voorbereiding van onze jaarlijkse Valentijn actie. Naast de scholen, hulpverleners en de agrariërs met levend vee, hebben wij dit jaar een nieuwe ‘doelgroep’. Wie dit zijn, ga ik nog niets over verklappen, dat horen en zien jullie wel op 14 februari via de digitale media. Met een goede voorbereiding wordt het wederom een succesvolle actie! Altijd leuk om te doen. 

Als voorzitter van de Ondernemers Federatie Schagen sector Recreatie en Toerisme (OFS R&T) heb ik een mail ontvangen van de gemeente Schagen: De gemeente heeft het verzoek gehad: wat is nut en noodzaak van de Kustbus (Petten-Den Helder). In hoeverre is dit van belang voor het toerisme en de omgeving? Vanuit mijn e-mailbestand met alle ondernemers in de dag- en verblijfsrecreatie, heb ik dit verzoek van de gemeente doorgezet binnen de sector en gevraagd om binnen 5 dagen te reageren. Goed dat de gemeente ons opzoekt en vraagt om een reactie!

Dinsdag 26 januari

Met mijn moeder, in de rolstoelbus, voor controle naar het Noord-West Ziekenhuis in Den Helder. Ze was in december gevallen, scheurtje in het bovenbeenbot, is geopereerd en mocht 6 weken haar been niet belasten. Dus 6 weken in de stoel of in bed.  Er zijn foto’s gemaakt en zag er goed uit. De Fysiotherapeut mag nu zijn werk doen om haar weer aan het lopen te krijgen.

’s Avonds een digitale vergadering met de Voorzitters van CDA-Noordkop (Schagen, Hollands Kroon, Texel en Den Helder) en de campagneleider. Als Voorzitters zoeken wij elkaar altijd op. Hoe kunnen wij de campagne van Jelle Beemsterboer en Harmen Krul vanuit de Regio versterken, zonder dat er overlappende acties zijn. Dat is best wel uitdaging, maar we gaan een heel leuk idee verder uitwerken. Vrijdag 5 februari zullen wij dit presenteren aan de campagneteams van Jelle en Harmen. Dan krijgen wij een go of no-go. Heel belangrijk in dit proces is de onderlinge afstemming om doublures te voorkomen.   

Mail ontvangen van de lokale politieke partij JESS.  Zij willen een motie indienen: Verhogen beeldkwaliteitsniveau openbaar gebied van de toeristische gebieden Sint Maartensvlotbrug-Sint Maartenszee en Groote Keeten naar het niveau van Schagen, Callantsoog en Petten. Zij vroegen de OFS om deze motie te ondersteunen onder de bullit ‘constaterende dat’. Goed dat politieke partijen ons opzoeken om sec toeristische zaken te bespreken met ons. Dit verzoek heb ik even binnen het sector bestuur rondgemaild. Niemand was tegen dus JESS mag onze naam noemen in de motie. U ziet soms heb ik twee petten op.

Woensdag 27 januari

Mail ontvangen van Holland boven Amsterdam (HbA). Ze zoeken de OFS R&T op om hun promotie ideeën met ons te delen. Binnen de gemeente Schagen hebben wij de € 0,04 regeling: Van iedere overnachting komt € 0,04 (toeristenbelasting) naar de sector. Wij kunnen met dit geld o.a. lokale promotie maken. In 2021 zetten wij juist heel veel geld in v.w.b. de lokale promotie, dus dat sluit heel goed aan bij de uitgangspunten van HbA, gebiedspromotie. Afspraak gemaakt voor volgende week.

Mail ontvangen van een toeristische ondernemer: De gemeente gaat de Toeristenbelasting controleren! Ik was verbaasd want ik had er nog niets over gehoord. Ondanks dat wij goede contacten hebben met het ambtelijke corps vanuit de OFS. Eerst maar even ‘sonderen’ bij andere ondernemers en Recron. Wordt vervolgd.

Ik zit vaak in de woonkamer ’s avonds achter mijn computer te werken. AZ moest deze avond spelen en ik ben helemaal geen voetbal liefhebber, zal er heel weinig naar kijken. Binnen ons gezin hebben wij 2 fanatieke AZ-aanhangers: Het was heel gezellig deze avond………………………… (AZ-Utrecht 0-1)

Donderdag 28 januari

E-mail vraag van de ondersteuner binnen de OFS: Wij willen een nieuwe website, die voldoet aan de huidige stand der techniek. Feitelijk geeft de OFS-website alleen informatie vanuit de 5 sectoren: agribusiness, detailhandel, horeca, industrie/bedrijven en de recreatie. Het is voor ons een medium om belangrijke zaken met en voor ondernemers te communiceren. De vraag was: kunnen jullie een voorbeeld geven van een dergelijke site. Ik heb aangegeven: www.raadzaamschagen.nl  We zullen wel horen in onze reguliere bestuursvergadering wat het is geworden. Ik heb goede hoop.

Vrijdag 29 januari

Ik zit ook in de organisatie van Bloemrijk Schagen. Wij organiseren ieder jaar in het laatste weekeinde van Januari een tulpenpluktuin in het MAKADO. Dat kon helaas dit jaar niet doorgaan vanwege corona, maar de bollen waren vorig jaar al wel gekocht om te worden gebroeid. Wij hebben besloten om deze uit te delen aan de zorginstellingen in de gemeente Schagen: Een groot succes. Ik mocht de sponsors (kwekers) in de oude gemeente Zijpe verblijden met 3 bossen tulpen. Ik had alleen gele en roze tulpen. Iedere kweker mocht dus zijn derde bos zelf kiezen: Ze kozen allemaal roze!! 

In de kerstvakantie heb ik via de digitale weg een showroom opgezocht voor een diepte-investering. De levertijd was gepland op eind Maart. Mail gekregen: De levering is uitgesteld tot eind April. Wat dat is zal ik dan onthullen. Wij hebben alvast een voorschot genomen op de uitspraak deze week van onze lijsttrekker Wopke Hoekstra: Mensen gaan dat spaargeld ook weer uitgeven als we weer in een normale situatie zitten. Nou Wopke wij hebben hierop al een startschot gegeven!

’s Middags gebeld met de wethouder: Wat is de reden van de controle TB? Zij wist dat op dat moment ook niet en zou het even uitzoeken. Later in de middag belde ze terug: Kees het is vanuit de wet bepaald dat er jaarlijks steekproeven worden gehouden. Helder en duidelijk antwoord, echter de gemeente Schagen heeft vanaf de fusiedatum (1.1.2013) dit nog nooit gedaan. Dat is dan maar zo. Ik zal in ieder geval de sector even informeren. Toch goed dat je snel kunt schakelen met een wethouder!

Zaterdag 30 januari

Ik had nog 6 bossen gele tulpen over. Die heb ik verdeeld onder de buren: Heb ik mijn goede wil weer getoond! Ze waren er allemaal erg blij mee. Rest van de dag lekker aan het hout hakken geweest, mijn hemd was door en door nat. Wij hebben de komende weken weer een heerlijke warmte van onze houtkachel.

Ik heb inmiddels 30 reacties ontvangen op de enquête Kustbus, uiteraard van de ondernemers aan de kust. (Wel lekker dat je reacties krijgt, daar doe je het voor). Deze antwoorden allemaal verzameld in één .pdf-bestand en doorgemaild naar de gemeente Schagen met het verzoek mij op de hoogte te houden van de verdere ontwikkelingen.

Zondag 31 januari

’s Morgens mijn wekelijkse hardloop ronde. Het gaat mij niet om de snelheid maar om conditie op te bouwen en blijven te behouden. Het was werkelijk prachtig weer: windstil en een vorst laagje over de landerijen. Echt genieten. Voor de kenners: 8 km in 45,13 minuten. Daarna lekker douchen en koffiedrinken bij mijn moeder. ’s Avonds nog de maandelijkse meterstanden elektra en gas genoteerd en netjes bijgehouden in Excel. Mijn 23 zonnepanelen doen het prima!

Zo zie je maar, naast je werk ben je met name ’s avonds bezig met heel veel andere zaken. Dat is leuk om te doen en krijgt er heel vaak voldoening van.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.