De week van.... raadslid Bram Broersen

Ik begin met een oproep: wil je met mij van gedachten wisselen over wat voor onderwerp dan ook of gewoon even praten? Graag! Neem contact met mij op via broersenbram@gmail.com of 06 46 17 55 81.

Maandag 20 april
Wat leven we in een unieke, bijzondere en bizarre tijd. Inmiddels werk ik alweer ruim een ​​maand vanuit huis en ik moet zeggen dat het al meer begint te wennen. Ik probeer nieuwe dingen te zoeken die ervoor zorgen dat het leuker wordt. In plaats van naar mijn werk te rijden met de auto loop ik buiten een rondje voordat ik aan mijn werk begin. Zo ga ik toch een beetje 'naar het werk'. Wel mis ik de collega's om mij heen en ook de avonden zijn gevuld met achter een scherm zitten in plaats van fysieke vergaderingen, werkbezoeken, presentaties, informatieavonden enzovoort.

Het is hectisch op het werk vanwege de grote onzekerheid die er is bij ondernemers vanwege de coronacrisis. Ik ben accountmanager MKB bij de Rabobank en spreek veel ondernemers. Het is voor velen van hen op zijn zachts gezegd een zware en zeer uitdagende tijd. Maar ook ontstaan ​​er mooie initiatieven en de meeste ondernemers weigeren bij de pakken neer te gaan zetten.

Nadat ik mijn computer uitgezet heb samen eten met mijn vriendin Melissa en hebben we behang uitgezocht voor de babykamer. Wij verwachten eind augustus ons eerste kindje! Een prachtige ervaring nu al en het leidt ook mooi weer wat af. Deze avond is onze avond samen dus daarna gaan we met de benen omhoog en kijken we een film.

Dinsdag 21 april
S'avonds de eerste digitale Oordeelsvormende vergadering met de gemeenteraad! Op de agenda staat onder andere de starterslening. Een mooie faciliteit waardoor starters meer kans krijgen op een woning. De vergadering zelf was voor velen wennen maar mooi dat het democratische proces doorgaat. De gevolgen van de coronacrisis voor de gemeente worden nu in beeld gebracht. Dat het (financiële) gevolgen gaat weten we al en het zal een nieuwe en onverwachte dimensie geven aan deze raadsperiode.

Woensdag 22 april
In de avond een digitaal vragenuurtje (wat uiteindelijk 1,5 uur werd) met CDA Tweede Kamerlid Erik Ronnes. Het onderwerp van de vragenuurtje was woningbouw tijdens en na de coronacrisis. Ik zie dat er een groot woningtekort is en dat gaat in een crisis niet weg. Het wordt minder alleen zichtbaar omdat mensen door de economische onzekerheid even wachten met kopen en / of verhuizen of het simpelweg niet kunnen. De vorige crisis heeft dit duidelijk laten zien. De bouw van woningen moet dus doorgaan en desnoods moet de overheid hier dan de regie in nemen. Verder kun je denken aan garanties voor ontwikkelaars zodat zij projecten opstarten.

Ook blijven we zien dat de provincie ons beperkt en vrijwel ruimte wil geven voor woningbouw. Het CDA in de tweede kamer denkt over beide punten hetzelfde gaf Erik aan. Het CDA is er altijd geweest om de gemeente deze verantwoordelijkheid te geven en blijft dit. Hij neemt deze onderwerpen mee als mogelijke input voor het verkiezingsprogramma van de komende Tweede Kamerverkiezingen in 2021.

Donderdag 23 april
Na wederom een ​​werkdag in eigen huis, merk ik dat het ritme aanhouden werkt. S 'avonds hebben we weer digitaal fractievergadering. Waar we voorheen om de 3 weken vergaderden doen we dit nu elke week. Dat is prettig in een tijd waar veel gebeurt en we dit meteen te kunnen bespreken en waar nodig actie ondernemen.

Vrijdag 24 april
In de ochtend gewerkt en om 13:00 een online sessie met Tweede Kamerlid Joba van den Berg bijgewoond. Zij is woordvoerder 'corona' in van de TK-fractie. Onderwerp van de sessie is de aanpak van de Tweede Kamer en het Rijk en spraken we over provinciale en gemeentelijke maatregelen. Maar ook ondernemers, zorg en gevolgen voor gemeenten kwamen aan bod. Maar ook kregen we informatie over hoe de komende periode er voor iedereen uit gaat zien. Zij gaf op veel vragen antwoord en nam veel van de opmerkingen mee.

Hierna de administratie bijgewerkt, stukken gelezen en een planning gemaakt voor de overige raadswerk wat nog ligt. Dat wordt zondag nog veel lezen en voorbereiden.

In de avond een lekkere daghap gehaald bij Restaurant de Ooievaar te Warmenhuizen inclusief een borrelpakket. Dit pakket hoort bij de online benefiet pub quiz die zij die avond organiseerden. Heerlijk gegeten en s'avonds gezellig geborreld en gequized achter de laptop!

Zaterdag 25 april
Vandaag hebben we vanuit CDA Schagen een tulpenactie waarbij we alle leden van onze lokale afdeling met een bos lokale tulpen en een kaartje een hart onder de riem steken. Het kaartje sluit af met de woorden: Denk aan - en zorg voor - elkaar. En zo wil ik mijn week van… graag afsluiten.

Het is voor velen een zware tijd. En dan met name voor mensen die dierbaren moeten missen, vele ondernemers en zorgmedewerkers. Maar ook voor al die hardwerkende mensen in de logistiek, supermarkten, winkels, agrarische sector en mensen in andere branches die ons land mogelijk mogelijk door laten draaien. Bedankt hiervoor!

Maar het is ook een tijd waarin ik een grote verbondenheid zie en de wil om samen de schouders eronder te zetten. Laat dat dan een van de positieve dingen zijn die uit deze crisis voortkomt. Samen komen we hier sterker uit!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.