Marieke Pronk

Kandidaat raadslid, plaats 19

Naam: Marieke Pronk

Telefoon: 06-83062708

E-mail: marieke2.pronk@gmail.com

Social media:

Marieke Pronk (https://www.facebook.com/marieke.pronk.14)

marieke__p (https://www.instagram.com/marieke__p/)

Persoonlijk

Ik ben geboren in Kalverdijk op 14 maart 2000, wat dus betekent dat ik één week voor de verkiezingen 18 jaar word! Ik woon samen met mijn ouders en broer van 15 jaar met veel plezier in de gemeente Schagen. Mijn vrije tijd besteed ik graag aan kokkerellen en het maken van muziek, m.n. pianospelen.

Opleiding/nevenactiviteiten

Ik heb op de Basisschool St. Barbara te Tuitjenhorn gezeten. Sinds 2012 zit ik op het Murmellius Gymnasium te Alkmaar. Op dit moment zit ik in de examenklas en hierna ga ik studeren aan de Universiteit. Daar kijk ik erg naar uit!

Op mijn middelbare school ben ik zeer actief. Ik ben meerdere jaren klassenvertegenwoordiger geweest en heb ook in de organisatieleiding gezeten van de debatconferentie IMUNA (International Model United Nations of Alkmaar), waar jaarlijks meer dan 500 middelbare scholieren aan deelnemen. Ik was als Housing-coördinator verantwoordelijk voor het onderbrengen van 300 scholieren bij gastgezinnen. Ik heb hiervan heel veel geleerd: hoe je moet omgaan met time management, stress, en bovenal hoe je in oplossingen moet denken wanneer zich een probleem voordoet.

Op dit moment ben ik Student MUN-Director, wat inhoudt dat ik alle organisatorische zaken regel voor onze debatgroep bij het deelnemen aan verschillende debatconferenties in het land. Op deze debatconferenties verdedigen wij de standpunten van een bepaald land.

Door mijn actieve, leidende rol binnen de debatgroep op mijn school ben ik bekend met het opkomen voor mijn ideeën, maar ook voor de ideeën van anderen, en het oplossen van uiteenlopende problemen.

Waarom CDA?

Sinds ik op mijn school in aanraking ben gekomen met debatteren, ben ik mij steeds meer bezig gaan houden met de politiek, zowel landelijk als lokaal. Ik ben mij gaan oriënteren om te ontdekken welke partij het beste bij mij past. Ik kwam uit op het CDA. Het CDA Schagen is een enorm gemengde en zeer hartelijke groep van mensen die van zaken aanpakken houdt en dat met enorm veel passie en ambitie wil voltooien. Dit sprak mij enorm aan, want ook ik wil plannen omzetten in daden om zo de Gemeente Schagen een nog mooiere gemeente te laten zijn!

Wat wil ik bereiken?

Kritiek is niet altijd iets negatiefs, want aan de hand daarvan kun je de kritiekpunten aanpakken en een oplossing ervoor vinden, zodat je vooruit komt. Dat is dan ook wat ik in de Gemeente Schagen wil doen: Luisteren naar wat volgens de inwoners beter kan en daarmee aan de slag gaan, zodat onze gemeente nog meer een gemeente wordt waar we trots op kunnen zijn!

Ik wil me daarnaast ook inzetten voor :

  • Woningen voor starters, zodat onze gemeente de jongere generatie kan blijven aantrekken.

  • Meer (professionele) sport tijdens schooluren, zodat alle kinderen gezond en fit kunnen blijven.

  • Ondersteuning van muziekscholen en muziek in de klas, omdat is gebleken dat muziek positief bijdraagt aan de ontwikkeling van kinderen.

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.