Nel Boersen - Bergen

Bestuurslid

Functie:   Bestuurslid

Adres:     Seringenhof 40    1741 WE  Schagen

E-mail:    nelboersen@planet.nl

 Persoonlijk:

Ik ben Nel Boersen-Bergen. Ik ben in Langedijk geboren op 13 februari 1950. Ik ben getrouwd met Sam. We hebben 2 kinderen, een dochter en een zoon en 5 kleinkinderen.

We wonen al vanaf 1977 met veel plezier in Schagen.

Opleiding/beroep:

Ik heb de avond Mavo en Havo gedaan. Daarna Praktijkdiploma Boekhouden en Moderne Bedrijfsadministratie. Cursus computerboekhouden en stenografie gedaan.

Ik heb 26 jaar gewerkt op de administratie van een scholengemeenschap en ik was verantwoordelijk voor de salarissen.

Op dit moment geniet ik van mijn “vrije” tijd want toen mijn man 65 werd ben ik ook gestopt met werken om samen te genieten van de tijd die ons nog is gegeven.

Nevenactiviteiten:

Ik ben voorzitter van de Westfriese Dansgroep Schagen. Daar zijn we al 21 jaar lid van en dansen met de 10 folkloredonderdagen op het podium bij de kerk en we treden heel veel op in verzorgingstehuizen, braderieën en markten.

Ook gaan we meestal een keer per jaar naar het buitenland naar een folkloregroep of hebben een uitwisseling met een Nederlandse folkloregroep. Tevens maak ik deel uit van de reiscommissie.

Ik ben secretaris van de folkloregroepen van district west  en daardoor ook afgevaardigde in de Federatie van Folkloristische Groepen in Nederland.

Ook ben ik secretaris van de Filatelistenvereniging West-Friesland.

Voor de herindeling was ik secretaris van CDA Schagen en per 1 januari 2013, na de herindeling, ben ik lid van het bestuur van het CDA Schagen en ik houd nu de ledenadministratie bij.

Met mijn man doe ik ook tafeltje dek je rijden. 4 weken in een half jaar, 6 dagen in de week warm eten brengen bij mensen. Heel dankbaar werk.

Waarom CDA:

Het is me met de paplepel ingegoten. Mijn vader was ook altijd een trouw aanhanger, toen nog van het KVP. Onze schoonzoon is ook heel actief en via hem zijn we toen ook lid geworden van het CDA in Schagen. Toen ik gevraagd werd om secretaris te worden van het CDA Schagen, voelde ik me heel snel thuis bij de club. De sfeer was altijd heel goed en warm.

CDA spreekt me verder aan omdat het CDA altijd zijn verantwoordelijkheid neemt, ook in slechte tijden.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.