Richard van Bergen

Steun fractielid

Over Richard:  Richard, 52 jaar, geboren in Alkmaar, maar al vanaf het eerste levensjaar verhuisd naar Warmenhuizen. Richard was 15 jaar toen hij werd getroffen door een zeer agressieve vorm van acute Reumatoïde Artritis. Na een periode van 1 1/2 jaar ziekenhuis, en niet meer  kunnen lopen,  kwam hij in een elektrische rolstoel weer thuis en moest opnieuw met school beginnen. De opleidingen volgde hij in revalidatiecentrum “Heliomare” in Wijk aan Zee, en kon worden gecombineerd met fysiotherapie. De studies Informatica, Grafische Vormgeving en vele andere studies, werden met succes afgerond. Na 7 jaar in een rolstoel te hebben gezeten, besloot Richard beide heupen en knieën te laten vervangen om misschien weer te kunnen lopen. Inmiddels zijn we vele jaren verder, heeft Richard 22 jaar lang, lopend een winkel gerund in Warmenhuizen, en gaat nu dus de gemeentepolitiek in.

Achtergrond: Nadat Richard de opleiding Grafische Vormgeving met succes had afgerond, werd een bedrijf gezocht om stage te lopen. Bij Hollandia Offset, een grote en moderne drukkerij in Heerhugowaard, liep Richard 16 maanden stage als “Desktop Publisher”.

Na de afgeronde stage kreeg Richard door een toevalligheid de toenmalige Videotheek van Warmenhuizen in de schoot geworpen. De toenmalige eigenaar stopte met de zaak en bood aan deze over te nemen. Op 1 maart 1997 startte Richard met een compleet nieuwe videotheek in Warmenhuizen. Op 1 april 2006 verhuisde de videotheek naar het centrum, en werd na een grondige verbouwing gestart met een Tabak en Gemak winkel. Op 1 juni 2019 besloot Richard de winkeldeuren te sluiten vanwege zijn medische achtergrond.

Mooiste plekje van de Gemeente Schagen: De Hondsbossche en Pettemer Zeewering. Deze kunstmatig aangelegde dijken zorgen ervoor dat we met een gerust hart kunnen gaan slapen.

Motivatie: Eigenlijk nooit over nagedacht, maar politiek past bij mij, en dan met name de gemeente politiek. Het is fantastisch om een stem te kunnen zijn voor de inwoners van jouw eigen gemeente. Met elkaar, voor elkaar, samen zorgen voor een kindvriendelijke en veilige leefomgeving. Burgerparticipatie, de inwoners erbij betrekken, zorgen dat mensen gehoord worden, dat is erg belangrijk.

Gemeente Schagen is een heel mooie plattelandsgemeente, maar is flink groeiende. Die groei brengt een hoop veranderingen met zich mee. Onze gemeente heeft woningbouw nodig maar moet ook steeds meer rekening houden met zaken als Milieu en Duurzaamheid.

Duurzaam en Groen zijn woorden van deze tijd, en behoren tot de kernpunten binnen het CDA Schagen. Evenals de energietransitie, gebruik van gas moet worden verminderd, en uiteindelijk helemaal verdwijnen.

Door mijn persoonlijke achtergrond, weet ik hoe belangrijk het is om te bewegen. Zeker in deze “rare” tijd is sport belangrijker dan ooit. Zoals in ons programma staat, “sport brengt mensen samen, sport verbroedert”. Sport is niet alleen een fysieke aangelegenheid, maar ook zeker een mentale aangelegenheid, en dit geldt zeker voor de jeugd. Sport is zo veel meer dan alleen maar bewegen, sport hoort bij het opgroeien. Sport leert je omgaan met tegenslagen, leert je het spelen in teamverband, en zorgt voor sociale binding met medesporters.

Door de grote diversiteit in onderwerpen, is het prachtig om in de gemeenteraad plaats te mogen nemen en een stem te kunnen zijn voor de inwoners van onze gemeente.

Waarom CDA-Schagen: Verantwoordelijkheid en CDA zijn sterk verbonden met elkaar. Het CDA betrekt en verbindt mensen en organisaties met elkaar en geeft daarmee ook verantwoordelijkheid in de maatschappij. Samen maar ook per individu.

 Men leeft tegenwoordig steeds meer in zijn eigen “bubbel”. Contact hebben met elkaar gaat steeds vaker digitaal omdat we “druk” zijn, en daardoor steeds minder tijd hebben voor onze dierbaren. Het CDA staat juist voor solidariteit, je doet het niet alleen, maar ook met en voor elkaar. Er voor elkaar zijn en zorgen, daar gaat het om.

Levensmotto: Van geven word je rijk

Contact: Je kunt Richard bereiken via:

Telefoon: 06 - 20 621 488

Email: [email protected]    

Richard heeft ook een persoonlijke flyer gemaakt. Interesse? Klikt u dan hier

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.