13 februari 2014

CDA-Kamerleden Mulder en Heerma bezoeken Texel

Op verzoek van CDA Texel komen twee prominente partijgenoten naar het eiland. Vrijdag 21 februari zullen de Tweede Kamerleden Agnes Mulder en Pieter Heerma ons een bezoek brengen. Samen gaan we langs bij diverse Texelse bedrijven. 

Agnes Mulder is woordvoerder economie en ontwikkelingssamenwerking, Pieter Heerma is woordvoerder sociale zaken, werkgelegenheid en mediabeleid. CDA Texel heeft een programma op maat samengesteld. Al bij de ontvangst op de Texelse boot krijgen ze de eerste informatie. TESO zal hen onder meer op de hoogte brengen van de nieuwe veerboot ‘Texelstroom’ (eind 2015), die wordt voorzien van allerlei ‘groene’ snufjes.

Na aankomst op Texel om 11.00 uur zijn de volgende bezoeken gepland:

het Koninklijk NIOZ;sociale werkvoorziening De Bolder in Den Burg;Texel Energie; Agnes Mulder, die grote interesse heeft voor duurzame ontwikkelingen, wordt per elektrische auto opgehaald om op een andere locatie te worden bijgepraat;camping De Bremakker;Mediabureau Langeveld & de Rooy;Snelstart.

Pieter Heerma (1977, woonplaats Purmerend) is de zoon van oud-fractievoorzitter Enneus Heerma. Hij is getrouwd en was in zijn jonge jaren succesvolle judoka (5e WK, 3e EK). Hij studeerde politicologie, was woordvoerder van het CDA in de Tweede Kamer en werkte bij een zorgverzekeraar.

Agnes Mulder (1973, woonplaats Assen) kreeg klom via het CDjA en de afdeling Groningen op tot het landelijk bestuur. Zij studeerde Europese politiek in Brussel, werkte bij de zakelijke afdeling van een grote bank en was statenlid van Drenthe, waar ze door haar collega’s werd gekozen tot het beste statenlid van de provincie. Ze maakte zich daar onder meer sterk voor het behoud van een kazerne en het TT-circuit, economische factoren van belang voor Assen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.