Leontine Verseput

Persoonlijk

Ik ben op 8 april 1963  geboren in Voorschoten en in 1696 op het eiland komen wonen omdat mijn vader Rayon Commandant werd van de Rijkspolitie op het eiland. Getrouwd, een dochter Marleen gekregen, en gescheiden. ik hou van volleybal, wandelen en fietsen. Daarnaast geniet ik dagelijks van de natuur op ons eiland tijdens de wandelingen met mijn Golden Retriever Bijoux.

 

Opleiding/ beroep

Na de Mavo, Havo en Inas de opleiding tot Kraamverzorgende met verloskundige aantekening behaald.

In het kraamverzorging vak met name  midden tussen de multiculturele samenleving gestaan. Geleerd wat een mooie meningen en levensovertuiging mensen kunnen hebben en deze gerespecteerd. Het vieren van een geboorte en het aanvaarden van het verlies is een enorme leerschool.

Als Receptioniste in verschillende bedrijven geleerd om te luisteren en naar een win/win situatie te gaan door te analyseren en oplossend te denken en doen.

Bij de Hema mezelf op mogen werken tot afdelingshoofd en de klantenservice bemannen. Hierbij toepassen dat archiveren, kassasysteem lezen en aansturen met gedisciplineerd werken je iets brengen; namelijk een volle overzichtelijke winkel.

Bij Landal ruim 10 jaar werk ervaring als Manager sport en recreatie.  Het out of the box denken, innovatief denken en handelen, het verwerken van de gasten meningen en daarin aanpassingen doen in combinatie met binnen Landal breed mee te mogen denken en uitvoeren van de creatieve activiteiten gaven mij doorzettingsvermogen en inzichten. Zakelijk geleerd de vertaal slag te maken van cijfers naar omzet verbredende mogelijkheden. Het werken en aansturen van jonge mensen op weg naar een hoger level leerden mij hun denken en handelen te begrijpen. Innovatief te zijn, goede databases aan te leggen en gesprekken te voeren met presentaties ter verdediging.

Nevenactiviteiten

Ik ben een doener, een denker en een uitvoerder. Ik ben secretaris van het CDA en bestuurslid van Tevoko volleybalvereninging, waar ik een meisjes B-team train en coach en nauw betrokken ben bij  de organisatie van het Buitentoernooi. Daarnaast zing ik in het Texels vrouwenkoor. Kortom een op en top Vereniging mens.

Waarom CDA?

Een partij die zichzelf niet neerzet als links of rechts en daardoor goed past bij mijn persoonlijke overtuiging. Daarnaast ben ik van huis uit opgegroeid met het geloof en zeg nou zelf….. wie voedt zijn kind (eren) nou niet op met 1 van de 10 geboden? Ik geloof in een samenhorige respectvolle samenleving waarbij een beetje voor elkaar zorgen ( sociale controle) gewoon is en gedaan word uit liefde voor de medemens.

Persoonlijke doelstellingen

De inwoners van Texel moeten fijn kunnen wonen, werken en leven op het eiland. Houd het leefbaar met elkaar!

Toerisme levert ons inkomsten en de schapen leveren ons het beeld van ons eiland, beiden even belangrijk als het op leefbaarheid aan komt! 

Continue op zoek naar een goede balans….

Maar mensen hebben ook de ruimte nodig om zich te kunnen ontwikkelen, wat al begint bij de lagere school, de O.S.G en de mogelijkheid om onder moeders vleugels vandaan zelfstandig te kunnen wonen en werken. Daar moeten we dan met elkaar wel zorg voor dragen. Woningen in alle dorpen zijn nodig en in ieder dorp een “tante Jans huis” is onontbeerlijk want” een dorp is pas een dorp als je er geboren kunt worden, opgroeien en kunt sterven”.  Dus waarbij onze ouders dan ook zolang mogelijk thuis kunnen blijven wonen en goed verzorgd worden.

Even zo belangrijk zijn de kleine verenigingen die we op welke manier dan ook moeten blijven ondersteunen in hun bestaansrecht. Maar ook in ieder dorp een eigen sporthal voor de maatschappelijke belangen, het samen zijn stimuleren in combi met medewerking van de dorpscommissies en een dorpshuis. Sport is één van de sleutels naar welzijn voor alle leeftijdsgroepen!

Kortom: er is genoeg werk aan de winkel!

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.