09 mei 2020

CDA Uitgeest verrast bewoners Geesterheem en medewerkers met bloemen op Moederdag

In het kader van moederdag bracht een delegatie van het CDA persoonlijk bloemen langs, als verrassing voor de bewoners, die al vele weken geïsoleerd wonen, zonder bezoek in hun kleine appartement. En vanzelfsprekend verdienen ook de medewerkers een bloemetje voor al hun inspanningen.

OSU Uitgeest sprak met Jack Zwarthoed, Judie Kloosterman, Wim Rodenburg en Cor Duinmaijer over de ontwikkelingen rondom het zorgcentrum.

Het CDA heeft zich enorm ingezet om onze Uitgeester senioren  in de nabije toekomst een modern tweekamerappartement te kunnen laten bewonen in het centrum van Uitgeest. 

ViVa! Zorggroep heeft aangegeven één groot nieuw complex van 80 woningen te willen realiseren, buiten het centrum van Uitgeest. Een passende bouwlocatie is nog niet gevonden.

Het CDA is voorstander om in Uitgeest twee kleinere zorgcomplexen te bouwen waarvan er een spoedig gebouwd zou kunnen worden op de oude bibliotheek locatie. Het tweede complex kan dan in de toekomst gebouwd worden op een vrijkomende schoollocatie.

In de huidige Corona periode ziet het CDA grote voordelen van twee kleine complexen, waarbij een mogelijke toekomstige epidemie, niet alle bewoners van één zorgcomplex in Uitgeest zal treffen. 

In Castricum wordt momenteel de verbouwing van de villa 'Fochteloo' voorbereid. Hierin komen 10 zorg appartementen. De 'Zorgspecialist' uit Santpoort levert hier 24 uur zorg per dag. In Heiloo staat het nieuwe zorg complex 'Nieuw Varne' met 31 appartementen.

Waarom zou dat in Uitgeest ook niet kunnen?

Het CDA zou graag zien dat het College van B&W,  met de kennis van nu, een heroverweging maakt met de verdere ontwikkeling van het Centrumplan.

 

Bron: Uitgeest Online

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.