19 maart 2018

Jack Zwarthoed geeft een voorzet!

Ik ben Jack Zwarthoed, in 1961 geboren in Volendam. Vanaf mijn jeugd zet ik mij in voor de gemeenschap. Nadat ik gestopt ben met voetballen ben ik trainer geworden van de A-junioren van USVU/FC Uitgeest. Daarna ben ik toegetreden tot het bestuur van FC Uitgeest, waarvan 11 jaar als voorzitter. In 2013 ben ik lid geworden van het CDA, in 2014 gekozen als raadslid en vanaf 2015 wethouder en verantwoordelijk voor de financiële huishouding van Uitgeest. Daarnaast heb ik met twee partners een onderneming die actief is in de financiële dienstverlening.

Tijdens de verkiezingsperiode worden door veel politieke partijen beloftes gedaan, waarvan men weet dat deze niet haalbaar zijn. Het CDA doet hier niet aan mee! Vanuit mijn financiële achtergrond staat voor mij voorop dat plannen realistisch en betaalbaar moeten zijn. De financiële positie van onze gemeente is momenteel solide en dient dit ook te blijven.

De kwaliteit van het leven van onze inwoners is enorm belangrijk. In de afgelopen jaren is die door de toename van overlast van treinen, auto’s en vliegtuigen verslechterd. Ik vind dat toename van de (geluids)overlast moet worden gecompenseerd door bijvoorbeeld het afwaarderen van de N203 en ondertunneling van de A9. Ook parkeeroverlast is een bron van ergernis. In wijken als De Waldijk leidt dit tot onwenselijke situaties. Het CDA is voorstander van een verkeerskundig onderzoek, om tot een structurele oplossing te komen.

Het CDA maakt zich sterk voor de veiligheid in ons dorp. Door onvoldoende handhaving voelen inwoners zich soms onveilig. Het aanstellen van een full-time BOA is het resultaat van onze inspanningen, maar dit is niet genoeg. Er zal structureel budget voor handhaving dienen te worden vrijgemaakt.

In de afgelopen jaren was het CDA in Uitgeest de enige partij die bij zijn standpunten bleef. Geen draaikonterij, integer en zich inzettend voor oud en jong. Wij willen ons in blijven zetten voor ALLE inwoners. Stem daarom op het CDA zodat wij door kunnen blijven werken aan een veilig, gezond, gezellig en dynamisch Uitgeest.

Vooruitgang door vernieuwing: ik geef graag de voorzet!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.