07 december 2016

Uitgeest in de 21e eeuw

De gemeenteraad van Uitgeest staat voor een belangrijke keuze: de invulling van ons Centrumgebied.
Ook voor het CDA is dit geen gemakkelijke keuze. Wij gaan niet over één nacht ijs.De ijsbaan moet blijven, maar kan op een andere locatie.
Er is discussie over dit onderwerp in Uitgeest en terecht want het gaat over een belangrijk onderwerp.
Het CDA kiest voor een brede school met vele mogelijkheden. Een Integraal Kind Centrum voor kinderen van 2 tot 12 jaar met één visie.
Kwalitatief goed onderwijs, voor - en naschoolse opvang, peuterspeelzaal. Deze school biedt plaats aan 500 leerlingen. Passend onderwijs, zorg, sport, spel, techniek, toneel, schooltuin , muziek, een bibliotheek, opvoedkundige diensten. Alles onder één dak en op één plek.
Dat gaat niet lukken in de huidige gedateerde schoolgebouwen. Dat lukt wel in een moderne school waarin alle voorzieningen onder één dak kunnen worden ondergebracht.
Er is geluisterd naar de bewoners, medezeggenschapsraden, ouders en betrokkenen tijdens 3 inspraakavonden in de Zwaan, daar bleek dat er niet zoveel mogelijkheden zijn in ons centrum. De school moet passen in de omgeving met voldoende spel en sport mogelijkheden, voor-tijdens en na schooltijd. Een duurzame, energie zuinige school in het groen. Kortom, er is goed over nagedacht.
Door circa 1/3 van de IJsbaan te bebouwen, blijft er voldoende groen over voor sport en spel en blijft ons mooie dorpsgezicht behouden en in beeld. De Jeux de Boules vereniging kan op de huidige plaats blijven. Met de ijsclub is het college in overleg voor een nieuwe locatie.
Met deze keuze is er ook voldoende ruimte in het centrum voor de bouw van een sportzaal, een zorgcomplex en zorgwoningen voor de oudere Uitgeesters in een groene omgeving. Het herinrichten van het Centrumgebied biedt kansen voor veilige verkeersaanpassingen met voldoende parkeerplaatsen.
Met de ruimte die vrijkomt van de bestaande scholen kan een invulling worden gegeven aan betaalbare starters woningen.
Het CDA denkt in KANSEN voor de 21e eeuw.

Fractie CDA
 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.