03 maart 2017

Voorbereiding krediet Centrum Uitgeest

raadsvergadering 2 maart 2017 
Voorzitter,
Uitgeest staat voor een aantal grote uitdagingen. Een daarvan is het opnieuw inrichten van ons Centrum gebied. Volgens het CDA zijn wij het daar allemaal over eens, de wijze waarop, daarover zijn de meningen verdeeld.
Wij willen allemaal een nieuw Geesterheem, een nieuwe school, een nieuwe sportzaal en levensloop bestendige woningen.
Voor deze vernieuwingen in het Centrumgebied, is een plan van aanpak geschreven d.d.14 februari 2017.
In dit plan van aanpak is voldoende ruimte voor participatie en inspraak van partijen en belanghebbenden. Zoals bij elk plan, gaan de kosten voor de baat uit en zal er dus een krediet moeten komen voor de voorbereiding en uitwerking van deze plannen.

Ter verduidelijking; 
-De bestaande scholen zijn dringend aan onderhoud toe.
-Het zorgcentrum voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd, wij willen wel graag onze ouderen in Uitgeest op een passende wijze huisvesten. Viva gaf al eerder aan, dat als dit te lang gaat duren, zij naar mogelijkheden buiten Uitgeest gaan kijken.
-In de recente presentatie van het Woningbehoefte onderzoek 2016 van maandag 27 februari kwam toch duidelijk de behoefte aan levensloopbestendige woningen tot uiting. Dit om de doorstroming op de woningmarkt te bevorderen en de ouderen zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen laten wonen.
-De omwonenden van de oude bibliotheek willen wel eens ergens anders naar uitkijken dan een leegstaand verpauperd gebouw.
-Een oude Paltrokschool die al 3 jaar leegstaat en de gemeente 40.000,- Euro per jaar kost.

Waarom zou je dan tegen dit krediet voorstel zijn ?
Dit college moet doorpakken met deze vernieuwingen in het Centrum, de oppositie zou wat Progressiever (lees vooruitstrevender) moeten zijn. Wij moeten met elkaar samen willen werken aan het te vernieuwen centrum. Een stem uitslag van 7 tegen en 8 voor is voor dit krediet maar ook voor de samenwerking niet wenselijk.

Ik sluit af met het gezegde;
Het is met niet willende honden slecht hazen vangen.

Wim Rodenburg CDA

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.