01 november 2017

André Jansen lijsttrekker CDA Uithoorn/De Kwakel

Nieuwkomer André Jansen uit Uithoorn is door het bestuur van de afdeling CDA Uithoorn/De Kwakel voorgedragen als beoogd lijsttrekker bij de aankomende gemeenteraadsverkiezingen in 2018.

 

Wie is André Jansen

André Jansen woont sinds 2007 in Uithoorn en is sinds enkele jaren verbonden aan het CDA. Hij is in Uithoorn actief geweest als lid van het participatie platform en is daarnaast de grondlegger van het buurtplatform Nextdoor in Uithoorn. Hij is binnen de  Emmaus Parochie actief als lector. André is 58 jaar, geboren in Enschede en na tussenstops in Apeldoorn en Ouderkerk aan de Amstel sinds 2007, met zijn echtgenote, woonachtig in Uithoorn. Ze hebben samen twee uitwonende dochters, waarvan er één in de USA woont en werkt, de ander werkt in Kudelstaart.

 

Groot netwerk

Als oud directeur van de stichting KICI (kleding inzameling voor Charitatieve instellingen) heeft hij een groot netwerk opgebouwd in die goede doelen wereld. Als oprichter en voorzitter van Africa Collects Textile (ACT) was hij een drijvende kracht achter het opzetten van kleine fabriekjes die van oude kleding weer nieuwe dekens voor de Massai maakten en later ook schooluniformen. Daarnaast is hij als oud voorzitter van Kiwanis Amsterdam en later ook als landelijk bestuurder nauw betrokken geweest bij een internationaal project i.s.m. Unicef om het Jodium tekort de wereld uit te werken.

 

Verdienstelijk op veel terreinen

André heeft zich in zijn loopbaan zich op verschillende terreinen verdienstelijk gemaakt. Zo werkte hij in de meubelindustrie voor bedrijven als: Dauphin (Benelux) en Gelderland Meubelen en Vitra (Benelux) als algemeen directeur en bij KICI en bij de stichting GIVERS was hij operationeel directeur.  Voor de RABO-bank Amstelveen heeft André tot aan de fusie als bestuurslid gewerkt. André is sinds 2004 gevestigd als interim manager en consultant en op die manier is André op dit moment werkzaam voor een bedrijf dat actief is in de opslag van zonne-energie en is hij docent economie aan een scholengemeenschap voor leerlingen met een stoornis in het autistisch spectrum.

 

Overtuiging en enthousiasme

Op het verzoek van de commissie die zich bezig houdt met het samenstellen van de kandidatenlijst die hem vroeg of hij voorgedragen wilde worden als lijsttrekker, reageerde hij als volgt: “Ik zeg je toe met overtuiging en enthousiasme deze uitdaging te aanvaarden en ik zal me inzetten om voor het CDA het maximale uit de komende verkiezingen te halen.

Ter voorbereiding op het CDA-raadlidmaatschap heeft André vorig jaar al de CDA-zomerschool doorlopen en heeft hij Politiek Actief, de lokale training van de gemeente Uithoorn gevolgd. Zijn motto: “Kies CDA als je om Uithoorn en De Kwakel geeft”.  

Tijdens de ledenvergadering op 28 november zal André Jansen officieel worden voorgedragen aan de CDA leden, waarna deze eerste plek en de overige posities op de kandidatenlijst officieel worden goedgekeurd.

UPDATE! December 2017: Tijdens de bovengenoemde ledenvergadering is unaniem ingestemd met de voordracht van André Jansen als onze lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart aanstaande.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.