19 mei 2017

Waarin wilt u investeren in Wijdemeren?

Waarin wilt u investeren in Wijdemeren? Deze vraag hebben we  aan veel bezoekers gesteld tijdens de ’s-Gravelandse Veemarkt. En wat was het mooi om op de markt weer in gesprek te gaan met onze inwoners en te ervaren wat de inwoners belangrijk vinden. Zo bouwen we Met Elkaar aan een sterk Wijdemeren.

Allereerst opvallend dat bijna de helft van het geld wordt geïnvesteerd in de zorg. Vooral het investeren om schrijnende gevallen in verzorgingstehuizen te voorkomen wordt heel vaak genoemd. Wat opvalt in de categorie overig is dat het meeste geld wordt uitgegeven aan voetbalveldjes en andere jeugdvoorzieningen, op de voet gevolgd door onderwijs en op plaats 3 het investeren in cultuur in onze gemeente.  Naast deze top 3 zijn er nog veel meer onderwerpen genoemd als; behoud van de boeren in Wijdemeren, investeren in de horeca, de begraafplaatsen, groene stroom, maar ook een fusie of een herindeling zijn genoemd.

Het CDA Wijdemeren neemt al deze informatie mee als input voor het verkiezingsprogramma voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Samen met de verdere informatie die we nog gaan ophalen tijdens verschillende evenementen in Kortenhoef, Ankeveen, Nederhorst den Berg en Loosdrecht. Uiteraard houden we u op de hoogte van de verder uitkomsten.

Tenslotte is dit bericht een uitgelezen kans om alle vrijwilligers van de Stichting Festiviteiten ’s-Graveland wederom te bedanken voor een fantastisch evenement waar veel van onze inwoners van hebben genoten.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.