24 juli 2018

Daar ga je dan!

Hallo allemaal,

Hierbij mijn eerste geschreven woorden als wethouder, best spannend, net als de afgelopen periode eigenlijk. Woensdag  9 mei de dag van mijn benoeming, de hele dag was ik toch een beetje gespannen. Hoe zal het gaan, komen er veel mensen, wat doe ik aan? Gelukkig is het allemaal goed gekomen het was een mooie avond. Vrienden, familie en partijgenoten hadden de moeite genomen om te komen en ik zag er best goed uit al zeg ik het zelf. Maar ja, dan begint het pas.

En... waar móet je dan beginnen? Is er een inwerkprogramma voor wethouders of begin je gewoon. Dit laatste bleek het geval te zijn. Daar ga je dan, als kersverse wethouder,  naar het gemeentehuis zonder echt te weten wat je nu precies gaat doen. Natuurlijk krijg je wel dossiers overgedragen maar daarna begin je gewoon. De afgelopen maanden hebben in het teken gestaan van heel veel praten en kennismaken. Wat gebeurt er allemaal binnen de gemeente? Wie doet wat?  En wie kan mij helpen?

Inmiddels begin ik aardig te wennen. Ik krijg grip op de gemeentelijke organisatiestructuur, de dossiers en natuurlijk op mijn andere collega wethouders (niet geheel onbelangrijk). De eerste college voorstellen zijn door het college en de eerste commissie en raadvergaderingen zijn achter de rug. Ik begin zelfs wat tijd te krijgen om de politieke lijn uit te zetten en zelf plannen te maken. Met een tevreden gevoel kijk ik terug op mijn eerste maanden als wethouder.

Mijn gevoel zegt dat het na de vakantie pas echt allemaal gaat beginnen. Ik zal de vakantie gebruiken om mezelf hier helemaal op voor te bereiden. Ik wil na de vakantie kunnen zeggen kom maar op we gaan er vier fantastische jaren van maken voor en met het CDA!!

Ik wens u allen een fijne vakantie. Geniet ervan en kom gezond weer terug. 

Rosalie van Rijn

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.