21 februari 2011

Jaap Bond (CDA) bekendste provincie bestuurder Noord-Holland

CDA gedeputeerde Jaap Bond uit Volendam is de bekendste provinciebestuurder in Noord-Holland.

Dit is de uitkomst van een TNS / Nipo onderzoek onder de Nederlandse bevolking naar de bekendheid van bestuurders in de provincies. Bond heeft economische zaken en landbouw in zijn portefeuille.

In opdracht van het weekblad Binnenlands Bestuur werd in elke provincie gevraagd namen te noemen van een of meer gedeputeerden. Vooral de Randstadprovincies blonken uit in onbekendheid met hun dagelijks bestuurders. In Noord-Holland en Noord-Brabant was het verder opvallend dat daar zowel op de eerste als tweede plaats een bestuurder van het CDA werd genoemd. En ook dat in bijna alle provincies een CDA politicus het meest werd genoemd, zelfs in het rode Groningen. Van de grote partijen kon de PvdA alleen Limburg op haar naam schrijven, terwijl in Drenthe een VVD-er het meest werd genoemd.

Jaap Bond geniet in Noord-Holland de grootste bekendheid, gevolgd door zijn partijgenote Rinske Kruisinga. Bond is lijsttrekker van het CDA en beschouwt zijn verkiezing als waardering voor het feit dat hij 4 jaar lang vele keren per week door de provincie reist, waardoor hij veel goede contacten heeft opgebouwd met ondernemers en boeren. “Alleen tijdens een verkiezingscampagne je gezicht laten zien, werkt niet” aldus Bond. Afgelopen weekend is de BondBus vertrokken voor een tour van 9 dagen langs alle 9 regio’s in Nood-Holland. Donderdag 24 februari is de BondBus in Gooi en Vechtstreek.

Ga naar: Artikel Binnenlands Bestuur

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.