Foto van Ophem
11 november 2017

Jan Verbruggen beoogd lijsttrekker CDA Wijdemeren

De nummer 1 op de lijst van het CDA Wijdemeren voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 is de huidige fractievoorzitter Jan Verbruggen. Tenminste, als de leden de voordracht van het bestuur steunen. Ze kunnen zich er op woensdag 22 november over uitspreken tijdens de algemene ledenvergadering. Dan worden ook de verdere kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma vastgesteld.

Met de voordracht van Jan Verbruggen neemt het bestuur het unanieme advies van de speciaal ingestelde vertrouwenscommissie over. Voorzitter Ymkje van 't Riet ondersteunt de keuze voor Jan Verbruggen van harte. "Jan is inmiddels bijna acht jaar raadslid en de laatste jaren als fractievoorzitter het boegbeeld van de grootste fractie van de gemeenteraad van Wijdemeren. Jan is een gedreven en betrokken politicus die met beide benen midden in de samenleving staat. Hij draagt de visie van het CDA met verve en helder uit. Als leider van de grootste fractie van de gemeenteraad zoekt hij – ook bij lastige vraagstukken – met tomeloze energie de verbinding met de andere politieke partijen. Alles in het belang van onze mooie dorpen. Wij zijn verheugd dat Jan bij de komende verkiezingen voor ons de kar wil gaan trekken!"

Jan Verbruggen: "Als ik het vertrouwen van de leden krijg dan ga ik vol enthousiasme en vol overtuiging de campagne in. Ik weet namelijk zeker dat het CDA opnieuw de beste keuze is voor Wijdemeren. De afgelopen jaren hebben wij veel bereikt in het belang van onze inwoners, ondernemers en verenigingen. Er is flink geïnvesteerd om een inhaalslag te maken met het opknappen van het openbaar groen, wegen en speelplekken. Dat willen we blijven doen want we zijn nog niet op het gewenste niveau. Straks genieten we weer van de prachtige bijenlinten. De woningbouw is weer vlot getrokken. We stevenen nu af op 300 tot 400 woningen verdeeld over de dorpen die aan het eind van deze raadsperiode zijn gerealiseerd of in aanbouw zijn. En ondanks al die forse investeringen zijn de gemeentelijke financiën prima op orde."

Daadkracht en ambitie

Verbruggen: "Er is nog veel werk te verzetten en het CDA heeft een mooi team klaar staan om de klus te klaren. Daadkracht en ambitie zijn voor het CDA de drijfveren om ook de komende jaren de handen uit de mouwen te steken. Hoe de toekomst van onze dorpen er bestuurlijk ook uit gaat zien ontslaat ons dat niet van de verplichting om op de ingeslagen weg door te gaan. Belangrijk voor onze inwoners, ondernemers en verenigingen. En daar doen we het voor!"

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.