22 december 2018

Kerstboodschap van de voorzitter

We zijn aanbeland in de “donkere” dagen voor Kerstmis. Na, een voor Nederlandse begrippen hele lange hete zomer, is het erg wennen aan, in het donker opstaan en de donkerte die alweer aantreedt aan het einde van de middag. De storm, de vorst, de regen, de sneeuw en de mist hebben ons weer teruggebracht in het Nederland dat we kennen.

Ik weet niet hoe het u vergaat, maar in stilte verlang ik naar het voorjaar met zijn bloesems, vrolijk fluitende vogels en luid taterende eenden en schreeuwende ganzen badend in het licht en de warmte van de zon.

Ook in ons leven trekken de jaargetijden voorbij. De tijd zo rond Kerst en de Jaarwisseling laat ons soms even stilstaan bij wat er dit jaar in ons eigen leven voorbij is gekomen. Blijde gebeurtenissen laten ons hart opveren, stormachtige tijden en droevige gebeurtenissen bezwaren ons hart. Dankbaarheid is dan een werkwoord geworden. Fijn is het om de gebeurtenissen in je leven met elkaar te kunnen delen; de vreugde en het verdriet en alles ertussenin.

Kerstmis is de tijd dat om de geboorte van Jezus te herdenken. Met de geboorte van Jezus betraden we een nieuw tijdperk. Jezus nam afscheid van het tijdperk oog om oog en tand om tand, wraak nemen voor onrecht wat je is aangedaan, en gaf aan de andere wang toe te keren, vergeving.

Tegenwoordig denken mensen anders. Opvattingen over waarden en normen lopen verder uiteen.

Het CDA staat voor een Nederland dat we willen doorgeven; dus ook een Wijdemeren dat wij willen doorgeven aan onze kinderen. Goed rentmeesterschap. Laten we oog en oor hebben voor de steeds groter wordende groep medemensen waarbij de inkomsten niet de uitgaven dekken. Laten we een “groen hesje” aandoen uit solidariteit.

“Met elkaar….

 

U een fijn kerstfeest toewensend en veel gezondheid voor het nieuwe jaar,

Hartelijke groet,

 

Barry Rooimans

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.