Betske van Henten

Wethouder

Bleekveld 40
1231 PS  Loosdrecht
Telefoon: 035 - 582 53 78
Mobiel: 06 - 23 22 68 88

Betske van Henten (1965), geboren in Ter Apel, opgegroeid in Bussum en sinds 1984 woon ik in Loosdrecht. Ik ben getrouwd met Dirk en samen hebben wij drie (bijna) volwassen kinderen. Ik ben politicoloog en bestuurskundige en heb bestuurservaring als raadslid, fractievoorzitter en wethouder.

De belangstelling voor de politiek heb ik van huis uit meegekregen, evenals het besef dat je verantwoordelijkheid draagt voor anderen. In gezin, kerk, staat en maatschappij.  Ik ben meelevend lid van de Nederlands Geformeerde kerk. Op dit moment ben ik actief als vrijwilliger in zendings- en ontwikkelingswerk op Soemba, als kinderopvang bij de brandweer, als scriba voor de regio Utrecht en op HRM-gebied.

Ik kies voor het CDA omdat het CDA bewust partij kiest voor de samenleving. Een samenleving waar iedereen bij hoort en die we met elkaar maken. Waar we omzien naar elkaar. De vele vrijwilligers en mantelzorgers bewijzen dat iedere dag. Ik zie die enorme kracht; dat moet je als politiek waarderen en waar nodig ondersteunen. Dat vraagt een gemeente waar mensen centraal staan; waar uw zorg, onze zorg is. Een gemeente die betrouwbaar en dienstbaar is, ondersteunt waar nodig en die vertrouwen geeft en ruimte biedt voor initiatieven. Daar wil ik mij hard voor maken : met elkaar, want samen kom je verder!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.