Foto van Ophem

Dik van Enk

Raadslid

Hazenest 25
1241 HZ  Kortenhoef
Tel: 06 - 54 90 08 10
Email: dik.vanenk@wijdemeren.cda.nl

In 1967 ben ik geboren in Zwolle en al snel meeverhuisd naar Kortenhoef en ben daar opgegroeid.

Opgegroeid in een warm nest alwaar altijd wel iets te beleven was en de politiek vaak onderdeel van discussie was. Dit doordat mijn vader zeer actief was bij het CDA, zowel plaatselijk als provinciaal.

Na de mavo en de Gooische MTS heb ik de militaire dienstplicht vervult en daarna ben ik gaan werken bij een Amsterdamse, grote, aannemer. Eerst als timmerman, daarna in de werkvoorbereiding, vervolgens als uitvoerder en daarna al snel bedrijfsleider.

In 1997 heb ik het besluit genomen om een aannemersbedrijf te starten, genaamd aannemingsmij. BV Intersell, alwaar ik heden nog steeds leiding aan geef en DGA ben. Ik heb de eer om aan zo'n 50 actieve en gemotiveerde mensen leiding te mogen geven.

Ik ben in 1996 getrouwd en ben gelukkige vader van 2 zoons, genaamd Bart en Marc.

Ik vind het een voorrecht actief te mogen zijn binnen het CDA. Dit uiteraard omdat het CDA de politieke partij is die het dichtst bij de samenleving en mij staat. Maar ook vanwege het het feit dat wij in dit kleine kikkerland niet half beseffen dat het een voorrecht is om voor je mening en principes uit te mogen / kunnen komen. Dit voorrecht maakt het bijna een verplichting hiervan gebruik te maken en dat doe ik dus.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.