Foto van Ophem

Herman Veldhuisen

Adviseur

Telefoon: 0294-253 231
Email: herman.veldhuisen@wijdemeren.cda.nl

Ik ben Herman Veldhuisen (1948), geboren en getogen in Amsterdam en sinds 1980 woonachtig in Nederhorst den Berg. Daar heb ik mijn middelbare school en technische opleidingen (MBO en HBO) gevolgd.

Tijdens mijn HBO-stage heb ik een ½ jaar in Amerika gewerkt. Vanaf 1974 was ik werkzaam bij een internationaal bedrijf. Voor dit bedrijf heb ik bijna ¾ jaar in Noorwegen gewerkt en daarna 2½ jaar off-shore (op het Engelse continentale plat). Daarna heb ik in Nederland voor DSM en NAM gewerkt.

In 1980 ben ik getrouwd met Elleke en zijn wij in Nederhorst den Berg komen wonen. Wij hebben 2 dochters en 1 zoon. Alle drie reeds lang afgestudeerd.
Van 1981 tot 2009 heb ik bij een pharmaceutisch bedrijf in Weesp gewerkt. Nu ben ik gepensioneerd.

Tijdens mijn werkzame leven tot ver in mijn pensioentijd ben ik vice-voorzitter van de Historische Kring Nederhorst den Berg, bestuurslid van de Vereniging voor Kerkrentmeesterlijk Beheer in de provincie Noord-Holland van de PKN en bestuurslid Stichting Behoud Kerkelijke Gebouwen in de provincie Noord-Holland geweest.

Tot 2002 heb ik mij als bestuurslid van het CDA Nederhorst den Berg ingezet. Vanaf  november 2002 tot en met maart 2010 ben ik raadslid van de gemeente Wijdemeren geweest. In maart 2011 t/m maart 2014 ben ik benoemd als fractieassistent van het CDA. Ik heb mij toen weer verkiesbaar gesteld en ben op plaats 7 geplaatst en weer herkozen als raadslid. Met de fractie van 7 personen hebben wij zeer prettig samengewerkt en veel bereikt.

 

Lees ook:

29-04-2011 Koninklijke Onderscheiding voor Herman Veldhuisen

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.