Ouderenbeleid

Omdat de samenleving in de komende jaren ontgroent en vergrijst, wil het CDA bijzondere aandacht geven aan het toenemend aantal ouderen.

Dit geldt zowel de actieve ouderen als ouderen die ondersteuning nodig hebben. Zorg op maat is nodig in onze dorpskernen.

Ouderen willen zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen. Om dit mogelijk te maken zijn hierop afgestemde voorzieningen nodig. Het CDA Wijdemeren wil zich hiervoor inzetten binnen de beschikbare financiële mogelijkheden zoals in het kader van de Wmo en de stimulering van afspraken tussen gemeente, corporaties en maatschappelijke instellingen.

Tijdens de in november 2011 door het CDA in samenwerking met de ouderenbonden KBO, PCOB en ANBO georganiseerde informatiemarkt "Ouderenzorg in Wijdemeren' zei CDA-fractievoorzitter Theo Reijn dat voor hem vier woorden belangrijk zijn. "We gaan van 'zorgen voor', naar 'zorgen dat'. Geen afvinklijstjes waar we zorgen voor allerlei voorzieningen die mensen al dan niet nodig hebben, maar zorgen dat mensen mee kunnen blijven doen in hun eigen gemeenschap. Uitgaan van de zelfredzaamheid van mensen en aanvullen waar dat nodig is. Dat is een verantwoordelijkheid van ons allemaal."

Lees ook:

Informatiemarkt 'Ouderenzorg in Wijdemeren' met Mona Keijzer

CDA-Kamerlid Sabine Uitslag: 'Geen lijstjes afvinken, maar kijken wat nodig is.'

Informatiemarkt 'Ouderenzorg in Wijdemeren' met Sabine Uitslag

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.