Tom Grootjen

Steunfractielid

Van bestuurder naar politicus.

Mijn naam is Tom Grootjen, geboren op 20 juni 1959 te Wormerveer. Ik ben inmiddels 36 jaar gelukkig getrouwd met Grada. Samen hebben wij 2 kinderen in de leeftijd van 34 en 32 jaar en 7 kleinkinderen. Ik ben geboren in Wormerveer, maar heb mijn jeugd doorgebracht in Krommenie, waar ik vanaf mijn 4e tot vorig jaar heb gewoond. Sinds vorig jaar zijn we woonachtig in Wormerveer.

Na het behalen van mijn Atheneum diploma op het St. Michael College en het doorlopen van mijn studie heb ik zo’n 35 jaar doorgebracht in de verfgroothandelsbranche. De langste tijd heb ik (27 jaar) in directiefuncties gewerkt bij een regionale verfgroothandel in Wormerveer. Daarna ben ik een aantal jaren Business Manager geweest binnen Akzo Nobel. Gekoppeld aan mijn maatschappelijke functies ben ik actief geweest binnen verschillende overkoepelende landelijke en lokale organisaties, zoals o.a. bestuurslid van een bedrijfspensioenfonds en bestuurslid van industrievereniging Molletjesveer/Noorderveld.

Sinds 2016 heb ik een eigen Managementadvies & Consultancy kantoor. Mijn gehele leven ben ik een actief sporter geweest. Ik heb vele sporten beoefend, maar de meeste tijd heb ik besteed aan voetbal. Jarenlang ben ik keeper geweest van het toenmalige WFC en heb ik ook 2 jaar betaald voetbal gespeeld bij Telstar. Naast mijn actieve sportcarrière heb ik mij altijd als vrijwilliger ingezet binnen het verenigingsleven. Zo ben ik jarenlang voorzitter geweest van WFC, heb ik de fusie tussen QSC en WFC mogen begeleiden, om vervolgens zo’n 6 jaar voorzitter te zijn van Fortuna Wormerveer. Een periode waar ik met zeer veel plezier op terug kijk. Vanuit die ervaring heb ik ook een bijdrage mogen leveren als onafhankelijk voorzitter van de fusiestartgroep die geleid heeft tot de fusie tussen PSCK en VVZ tot Hercules Zaandam. Nog altijd ben ik actief als trainer van de jeugd van Fortuna Wormerveer en verschillende andere vrijwilligersfuncties binnen het verenigingsleven.

Hoewel ik altijd de (lokale) politiek heb gevolgd heb ik nooit tijd gehad om een actieve rol te vervullen. Nu ik meer tijd heb, heb ik besloten om mij beschikbaar te stellen als raadslid van het CDA. Van nature ben ik meer een bestuurder dan een politicus. Ik verheug mij er op om in samenwerking met mijn collega fractieleden mij verder te ontwikkelen als politicus, waarbij ik dicht bij mijn persoonlijkheidsprofiel wil blijven.

Ik ben een verbinder, die graag sturing geeft aan samenwerking tussen mensen om het vooraf gesteld doel te realiseren. De weg naar het succes geeft mij een beter gevoel als het succes zelf. In dat verband past het CDA het best bij mij. Een middenpartij die bereid is verantwoordelijkheid te nemen en zich richt op reëel haalbare doelstellingen, gebaseerd op “normaal” menselijk gedrag met respect voor anderen. Binnen het CDA ben ik breed inzetbaar, al heb ik vanuit mijn achtergrond de meeste kennis van sport, financiële- en economische zaken.  

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.