20 september 2017

Bluijsblog 20: Wijksteunpunt De Blauwe Tram: "Een wens in vervulling"

Onlangs mocht ik de mobiliteitsdag in De Blauwe Tram openen. Het was hartverwarmend om te zien hoe organisaties en vrijwilligers zich hiervoor inzetten. Het mobiel zijn draagt in belangrijke mate bij aan het welzijn van mensen.

Voor mij betekende deze dag ook het uitkomen van een wens. Het is zover dat De Blauwe Tram nu ook als tweede wijksteunpunt gaat functioneren. Hierdoor worden nu ook extra faciliteiten voor zorg en welzijn in het centrum van Zandvoort ingevuld. Dus naast Het Pluspunt in Nieuw Noord, kunnen mensen nu ook in het centrum aan activiteiten deelnemen. Dit, in combinatie met de bibliotheek, het jeugdhonk, de kinderopvang, de scholen en het buurtbedrijf, maakt De Blauwe Tram tot een bruisend geheel.

Het wijksteunpunt in De Blauwe Tram is tot stand gekomen door een intensieve samenwerking van alle organisaties en verenigingen. Als wethouder Welzijn en Zorg stemt mij dit tot tevredenheid. Maar we zijn nog niet klaar, want qua sfeer en uitstraling valt er nog wat te verbeteren. Daar gaan we de komende tijd nog flink mee aan de gang. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.