20 december 2017

Bluijsblog 32:”CDA vrouwen bevinden zich op glad ijs!”

Terwijl de in het gemeentehuis de raadsleden langzaam zich klaar maken voor een lange avond vergaderen staat voor de deur een volle ijsbaan met Zandvoorters die zich klaar maken voor de voorrondes fluitketelcurlen. Gert Jan Bluijs en Kees Mettes staan boven op het balkon van het gemeentehuis te zwaaien naar de dames van het CDA.

5 dames gehuld in een groene wollen CDA sjaal bereiden zich voor op een gezellige wedstrijd. Met een glühwein in de hand en een goed gesprek over politiek, een praatje hier en daar met andere bekenden. De sfeer is fantastisch. Iedereen heeft een grote lach op het gezicht en tijdens de wedstrijden wordt er heel wat afgelachen.

De eerste ronde voor de CDA vrouwen is tegen de zeevisvereniging. Een groepje, dat met smart op ons stonden te wachten. Bij de 1e worp van Bettina hadden we direct een voltreffer waardoor de wedstrijd al snel beslist was. De commentator galmde door zijn microfoon: “Hier mikken op die PVDA roos”. Vervolgens scoorden de mannen waarbij er nog iemand onderuit ging en bijna onze Anoek met zich mee trok. Gelukkig bleek Anoek heel stabiel te zijn op glad ijs. De laatste treffer van de eerste partij was voor Martine. Eind stand: 4-2 gewonnen.

De 2e partij was tegen strandtent Storm. Een geduchte tegenstander. Een spannende wedstrijd waar het CDA op voorsprong kwam, maar in de laatste set op het scherpst van de snede, won Storm met 4-3 van het CDA.

De laatste partij was een klassieker. De CDA dames gingen als een gillende fluitketel! De tegenstander Café Anders zorgde voor de nodige spanning. Martine en Do maakten nog een flinke uitglijder op het gladde ijs. Beter een uitglijder op het ijs dan in de politiek !

Alle 4 dames maakten een score: Bettina 2, Martine 1, Do 2 en Anoek 3. Het CDA bleek sterker te zijn dan Café Anders en de dames wonnen met 8-5. De commentator verwees nog naar vervroegde verkiezingen met het CDA en dat fluitketelcurlen sneller gaat dan een politiek besluit.

Het CDA is de allereerste politieke partij die zich heeft ingeschreven voor het fluitketelcurlen een leuk Zandvoorts evenement waar veel dorpelingen in een gezellige sfeer elkaar treffen. Daar waar humor, behulpzaamheid en verdraagzaamheid is.

Tot slot: op 2 januari staan we in de finale, kom je ook kijken?

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.