15 juni 2011

Druk bezochte bewonersavond over fietspad Bentveld

Op dinsdag 14 juni heeft de gemeente Zandvoort samen met de provincie, gemeente Bloemendaal en Waternet een informatieavond georganiseerd over het fietspad tussen de natuurbrug en de Oase. Wethouder Sandbergen had dit in een eerder stadium beloofd aan de bewoners van Bentveld.

Het standpunt van de gemeente Zandvoort is volgens Sandbergen helder: onze voorkeur gaat uit naar de Dienstwegvariant, maar door publieke weerstand heeft de eigenaar van de grond (de gemeente Amsterdam) besloten om hier geen medewerking aan te verlenen. De klankbordgroep (ingesteld door de stuurgroep van de natuurbrug) is toen met de zogeheten buitenrandvariant gekomen. Die loopt door Bentveld over de Duinrooslaan en de Bramenlaan heen. Wij willen onze medewerking verlenen om dit te onderzoeken. Dit betekent niet dat er al een besluit is genomen over dit tracé.

De bewoners waren behoorlijk sceptisch over deze route en hebben de provincie, de gemeenten en waternet argumenten gegeven waarom deze route niet wenselijk is.

De komende maanden wordt verder onderzocht hoe met het traject verder wordt gegaan.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.