Bettina Sandbergen - van Veen

Kandidaat, plek 9, Secretaris

Ik ben Bettina Sandbergen - van Veen, getrouwd met Andor en moeder van 2 prachtige dochters. Mijn oudste dochter Carmen heeft een progressieve Metabole ziekte en heeft daarom veel zorg nodig. Op plek 9 staan geeft mij de mogelijkheid om de zeer intensieve zorg voor Carmen te combineren met mijn baan als HR specialist en het me inzetten voor Zandvoort. 

Moeder worden heeft me leren relativeren en heeft me milder gemaakt. Aan de andere kant heeft het me ook feller gemaakt en het heeft me doen inzien dat Zandvoort een dorp is dat we door willen geven én dat we Nederland en de wereld om ons heen ook zeker in goede staat willen doorgeven aan onze kinderen en kleinkinderen. Daarom wil ik mij echt gaan inzetten om Zandvoort meer duurzaam bewust te maken.

Tot 4 jaar geleden was ik een fanatiek duiker. Dat er zoveel plastic en ander afval in onze prachtige zee drijft doet me pijn en is daarnaast ook gevaarlijk voor onze voedselketen. Nu kom ik nog steeds graag naar zee, om de zorgen van mij af te laten waaien. Het strand, de zee en onze prachtige duinen waar we zo heerlijk kunnen buiten zijn…. Plekken om zuinig op te zijn!

Duurzaamheid is een onderwerp die we samen moeten oppakken. Elkaar niet continue tegenwerken, maar samen. Laat dit een onderwerp worden van ons allemaal: alle politieke partijen, de gemeente , ondernemers, bewoners, VVE’s, woningbouwverenigingen. Er valt nog zoveel te winnen op dit vlak!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.