Nu doorpakken!

Na een moeilijk jaar is het nu tijd om door te pakken, zodat we samen sterker uit deze crisis komen. We moeten dit grondig aanpakken. We gaan repareren wat er de afgelopen jaren is scheefgegroeid en we gaan investeren om de toekomst van Nederland opnieuw vorm te geven.

Doorgeslagen marktwerking heeft geleid tot een oneerlijke economie voor de middenklasse, met grote verschillen tussen winnaars en verliezers. We gaan daarom doorpakken voor een sterke en eerlijke economie waar werken weer loont, een vaste baan weer de norm is en jongeren opgroeien zonder studieschulden. Met lastenverlichting voor Jan Modaal en extra steun voor kleine ondernemers. Waarin de overheid groots investeert in innovatie en ondernemerschap, betaalbare woningen voor starters en nieuwe infrastructuur om stad en regio te verbinden.

Bureaucratie en technocratie hebben ertoe geleid dat overheid haar burgers behandelt als zelfredzame klanten en potentiële fraudeurs. Diezelfde overheid heeft controle verloren op het gebied van migratie, zorg, klimaat en de uit de hand gelopen drugscriminaliteit. We gaan daarom doorpakken voor een betrouwbare en dienstbare overheid, die aan de gang gaat met een nieuw sociaal contract tussen burgers en overheid. Voor een overheid die weer grip krijgt op de grote uitdagingen van deze tijd.

Onze ieder-voor-zich samenleving heeft geleid tot een verlies aan gemeenschapsgevoel en een verscherping van tegenstellingen. We gaan daarom doorpakken voor een verantwoordelijke en krachtige samenleving, waar we weer omzien naar elkaar. Waar we onze normen bewaken en onze waarden beschermen. En we zorgen dat nieuwkomers meedoen in onze samenleving.

Alleen als we de basis op orde brengen en nu doorpakken, zorgen we weer voor een sterke en eerlijke economie, een verantwoordelijke en krachtige samenleving en een betrouwbare en dienstbare overheid. Een stem op Wopke Hoekstra is kiezen voor daadkracht, durf en de belofte van een beter Nederland.

Lees hier hoe we doorpakken met onze andere plannen

Eerlijke economie

We gaan repareren wat er in de economie de afgelopen jaren is scheefgegroeid. Onze oneerlijke economie werkt voor te weinig mensen, terwijl de meeste mensen zekerheden verloren. Dit komt extra hard aan tijdens deze crisis, vooral voor middeninkomens en ondernemers. We gaan zekerheden herstellen op de arbeidsmarkt door het aantrekkelijker te maken om mensen in vaste dienst te nemen. 

Meer weten? Klik hier

Wonen

We gaan repareren wat er in de woningmarkt de afgelopen jaren is scheefgegroeid. Er zijn veel te weinig woningen en investeerders drijven de prijzen op. Voor de meeste mensen is een nieuwe woning niet te betalen. Daar gaan we wat aan doen. 

Meer weten? Klik hier

De Regio

Nederland is een klein land. Wij zien grote kansen om de regio’s veel meer te betrekken bij de rest van het land. 

We gaan volop investeren in de ontwikkeling van nieuwe gebieden. Toekomstgerichte projecten, duurzame alternatieven en nieuwe technologieën, we zorgen ervoor dat ze in de regio’s kunnen worden opgezet en ontwikkeld.

Meer weten? Klik hier

Vaste banen

Veel mensen zonder vast contract hebben de grootste klappen opgevangen van de coronacrisis, omdat ze geen zekerheden hadden om op terug te vallen. Daarnaast hebben ze meestal slechtere arbeidsvoorwaarden dan vergelijkbare werknemers met een vast contract. Denk aan een lager loon, maar ook minder scholing. Ze kunnen vaak geen huis kopen, en starten later met een gezin. Dat is oneerlijk.

Meer weten? Klik hier

Kleine ondernemers

Veel ondernemers hebben in de corona crisis laten zien dat zij niet bij de pakken neer gaan zitten. Ze komen met nieuwe verdienmodellen en nieuwe ideeën en ze passen zich aan om hun bedrijf door de crisis te loodsen. Soms met grote offers, zoals noodgedwongen ontslag. Maar wel met een enorme veerkracht, klaar om weer volop te gaan draaien als de crisis achter de rug is. Voor al die ondernemers willen wij er zijn, samen gaan we doorpakken. 

Meer weten? Klik hier

Doneren

Doneren
Op 17 maart wordt tijdens de Tweede Kamerverkiezingen de koers van Nederland voor de komende 4 jaar gekozen. Door uw steun kunnen we onze boodschap nog beter verspreiden op TV, radio, en online. Elk bedrag is welkom. Wij hopen dat wij op uw steun mogen rekenen!
Hoeveel wilt u doneren?*

* Verplicht veld

Blijf op de hoogte Homepage

Blijf op de hoogte!
We houden je graag op de hoogte over alles wat wij doen voor een land dat we door willen geven! Op die manier houden wij je up-to-date met het laatste nieuws en aankondigingen van het CDA.
Aanhef

* Verplicht veld

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.