14 februari 2017

CDA houdt van MKB en familiebedrijven

Het CDA zet op deze Valentijnsdag MKB- en familiebedrijven extra in het zonnetje.  Juist deze bedrijven zijn de stabiele motoren van de economie en werkgelegenheid in onze provincie. Het zijn vaak maatschappelijk betrokken en lokaal gewortelde bedrijven. “Daar mogen we best even bij stil staan en onze waardering voor uitspreken”, vindt Eugène van Mierlo, nr 34 op de lijst voor het CDA.  

Overijssels beleid naar Den Haag
Hilde Palland overhandigde aan Sybrand Buma tijdens een bijeenkomst in Zwolle een plamflet waarin zij oproept specifiek beleid te maken voor MKB en familiebedrijven dar in zet op de verbetering van de aansluiting van onderwijs op de arbeidsmarkt en ondersteuning van bedrijven bij doorgroeien  en bedrijfsopvolging. “Overijssel is de MKB-vriendelijkste provincie van Nederland. Daar zijn we trots op en dat willen we zo houden!  Laten we leren van de kennis en successen die hier in Overijssel zijn opgedaan en die benutten in Den Haag. Goed voor economie en werkgelegenheid”, aldus CDA kandidaat voor de Tweede Kamer Hilde Palland.

De CDA kandidaten zetten de volgende bedrijven op Valentijnsdag in het zonnetje:  

Hilde Palland, kandidaat Kamerlid op nr 21: Checkbuster uit Zwolle
Checkbuster is een succesvolle startup in Zwolle die applicaties en een platform biedt om controles en inspecties eenvoudig uit te voeren. De tijdrovende papierwinkel bij controles en inspecties wordt daarmee voorkomen. Het bedrijf, gestart eind 2014, opereert inmiddels internationaal en in diverse branches zoals bouw, horeca en zorg. Het bedrijf wordt geleid door de broers Gert-Jan en Gerald Hemmers.
Dankzij onder andere Kennispoort en de Regio Zwolle Incubator hebben zij een volgende stap kunnen maken en worden de producten van Checkbuster inmiddels gebruikt in 60 landen!   

Eugene van Mierlo kandidaat Kamerlid op nr 34 : Opel Kamp uit Almelo
“Opel Kamp is een prachtig familiebedrijf in Almelo, waarbij er ondertussen meerdere generaties Kamp bezig zijn met allerlei diensten op het gebied van autorijden. Mark Kamp runt het familiebedrijf met zijn vader Henk Kamp. Een begrip in Almelo, maar inmiddels ook daar buiten. Er is eind vorig jaar een vestiging in Hengelo geopend, en spreken we over Kamp Twente. Klanttevredenheid staat hoog in het vaandel: het bedrijf heeft daarom zelfs drie keer de klanttevredenheidsaward van Opel gewonnen.
Het CDA vindt familiebedrijven erg belangrijk. Ze zijn de ruggengraat van onze economie en hebben hechte wortels in de lokale gemeenschap. Ze zorgen niet alleen voor regionale werkgelegenheid, maar ook de bedrijfsfilosofie is te prijzen: deze richt zich op continuïteit, maatschappelijk ondernemen en samenwerking. Bedrijfswaarden die we moeten overdragen aan de volgende generatie”.

Maurits von Martels, kandidaat-Kamerlid op nr 44 Supermarkt Dirk Wennemars
 “Dirk Wennemars is een begrip in Oudleusen en in de verre omgeving! Iedereen kent zijn naam en barbecues en buffetten. Als MKB-er wordt hij  vandaag in de bloemen gezet. Hij viert ook deze week zijn 25 jarig jubileum. De leefbaarheid in Oudleusen is mede een verdienste van Dirk en zijn supermarkt. Het dorpshart van Oudleusen. Hij is een heel actief persoon en hij draagt het verenigingsleven een heel warm hart toe. Oudleusen doet nimmer tevergeefs een beroep op hem. Hij is heel enthousiast om voorzieningen in het dorp te behouden of op te zetten en dat wordt zeer gewaardeerd”, 

 

Bert Beun, lijstduwer op nr 49: Vrieling Adviesgroep uit Dedemsvaart
“Vrieling Adviesgroep is een financiële aanbieder in Dedemsvaart en Hardenberg. Het kantoor heeft verschillende gespecialiseerde bedrijfsonderdelen als verzekeren, bankzaken, makelaardij, hypotheken en pensioenen. Daarnaast zijn ze landelijk specialist in camper- en oldtimerverzekeringen. Dit MKB-familiebedrijf is maatschappelijk betrokken, voert een modern personeelsbeleid gericht op groei en ontwikkeling van medewerkers en draagt in de regio bij aan sociale innovatie en participatie”.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.