14 november 2016

Overijssel MKB vriendelijkste provincie van Nederland!

Tijdens een ondernemersontbijt in de MKB vriendelijkste gemeente van Overijssel, Rijssen-Holten, werd bekend dat Overijssel zich de MKB vriendelijkste provincie van Nederland mag noemen. Een prachtig resultaat, waar het CDA zich in de afgelopen jaren ook steeds voor in heeft gezet. Voor het CDA en gedeputeerde Eddy van Hijum was dit zelfs één van de speerpunten tijdens de campagne in 2015.

Bevestiging
"We zijn erg blij met deze titel", aldus woordvoerder Economie Rob Engbers. De afgelopen jaren hebben we steeds gekeken op welke wijze we het MKB in Overijssel kunnen versterken". "Dat we door ondernemers ook op deze wijze gewaardeerd worden, is de bevestiging dat we de juiste keuzes hebben gemaakt, vult woordvoerder Economie Henk Meulink aan".  

Fundament
Ook CDA gedeputeerde Eddy van Hijum is erg te spreken over titel MKB vriendelijkste provincie van Nederland. “Dit is een geweldig resultaat. Voor de ondernemers, de gemeente én de provincie. Het MKB is het fundament van onze regionale economie. Als provincie willen wij ondernemers ruimte bieden om te starten, te groeien en te vernieuwen. Bijeenkomsten zoals dit ondernemersontbijt in Rijssen organiseren wij om ervaringen uit te wisselen en om ons economische beleid aan te scherpen. Deze top 1 positie is een mooie steun in de rug.”

Onderzoek onder ondernemers
De verkiezing mkb-vriendelijkste gemeente/provincie is een initiatief van MKB-Nederland, uitgevoerd door onderzoeksbureau LexNova met steun van Flynth en de regionale verenigingen van VNO-NCW. De prijs dient als stimulans om zich actief in te zetten voor een beter mkb-beleid. Het is feitelijk een grootschalig onderzoek naar het lokale ondernemersklimaat, waarin ondernemers zich onder meer uitspreken over het beleid in de gemeente, de communicatie vanuit de gemeente en de hoogte van de lokale lasten. In totaal hebben ruim 21.000 ondernemers aan het onderzoek meegewerkt, waarvan bijna 2.100 in Overijssel.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.