05 december 2019

Statenfractie bezoek De Groot in Vroomshoop

Ze werken met hout, zetten de mens centraal en werken vanuit de waarden  omzien naar elkaar en teruggeven aan de samenleving. De Groot Vroomshoop is hét voorbeeld wanneer het gaat om circulaire huisvesting-systemen, van recreatiewoning tot modulaire hoogbouw concepten. Op 4 december brachten  de CDA fracties van Overijssel en Twenterand een werkbezoek  aan dit mooie bedrijf. Zij werden gastvrij ontvangen door de driekoppige directie.

Circulair
Jerry Blekkenhorst was enthousiast over het verhaal van De Groot Vroomshoop: "Ze vertelden over het DNA van het bedrijf en hun visie. Ook werd er uitgebreid gesproken over de slimme systemen die ze inzetten om duurzaam en vooral ook circulair te bouwen. En dit gaat ver, want ze recyclen zelfs oude spanten. Zo krijgt hout een geheel nieuw leven. Deze circulaire en duurzame kijk op huisvesting past heel goed bij de huidige circulaire economische uitdaging waar we als Provincie voor staan".

Panlatvissen
Wim Sturris over de familiare cultuur binnen het bedrijf: “Dit jaar werd ik gevraagd of het goed was dat het team ging panlatvissen in het kanaal hier tegenover. Deze vraag kwam vanuit een groep enthousiaste collega’s en het enige wat wij hoefden te doen was faciliteren. Wanneer medewerkers hier zelf mee komen, zit het goed met de sfeer binnen het bedrijf”.

Inspirator
De Groot Vroomshoop werd in 2018 uitgeroepen tot beste werkgever. Daar kun je enorm trots op zijn! De wijze waarop dit bedrijf zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt uniek. Het delen van kennis en expertise spelen hierin een belangrijke rol. CDA Overijssel is trots op koplopers zoals De Groot Vroomshoop. "Wij hopen dat zij als inspirator mogen dienen om duurzaam, circulair en verantwoord bouwen naar een nog hoger plan te brengen. Samen met bedrijven als De Groot Vroomshoop maken we de wereld, die we met elkaar in bruikleen hebben, elke dag een beetje mooier", aldus Blekkenhorst. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.