26 november 2019

Twents theatercollege met Ank Bijleveld: ‘Van UT-student tot minister van defenise

Minister van Defensie Ank Bijleveld vertolkt op 14 januari de hoofdrol in het Twents theatercollege. In de authentieke sfeer van De Kleine Willem, de kleine zaal van het Wilminktheater, neemt zij de bezoeker – onder leiding van presentator Eddy van der Ley, mee op een avontuurlijke, inspiratierijke reis door leven en werk, langs tegenslag en verdriet, geluk en glorie.

In een snel veranderende (politieke) wereld staat Ank Bijleveld nadrukkelijk haar mannetje als minister van Defensie. Die even prestigieuze als gecompliceerde post in het huidige kabinet-Rutte III is haar niet komen aanwaaien; de in Goor woonachtige CDA-politica bouwde haar loopbaan zorgvuldig op. Na op de Universiteit Twente bestuurskunde te hebben gestudeerd (van 1980 tot 1986) was ze achtereenvolgens gemeenteraadslid in Enschede, Tweede Kamerlid, burgemeester van de Hof van Twente, staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en Commissaris van de Koning(in) in de provincie Overijssel. Sinds oktober 2017 is ze minister van Defensie. In het Twents theatercollege vertelt ze uitgebreid over de totstandkoming van haar fraaie cv, maar ook over de tegenvallers. Over hoe het is om als vrouw in een mannenwereld te functioneren. En over hoe het is om - als minister – met dossiers als Mali, de chroomverf, Marco Kroon en het Europese leger te maken te hebben. En hoe zit het met de actuele dreiging in de wereld?

Na de pauze krijgt het publiek uitgebreid de gelegenheid vragen te stellen. En na afloop is er een meet & greet.

Kaarten zijn te bestellen via
https://www.wilminktheater.nl/programma/!/5243/twents-theatercollege-met-ank-bijleveld-eddy-van-der-ley/van-ut-student-tot-minister-van-defensie/

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.