28 november 2019

VACATURE: ‘hands on’ COMMUNICATIE ADVISEUR

De CDA-Statenfractie bestaat uit 9 leden en is daarmee de grootste fractie in de Provinciale Staten van Overijssel. Het CDA is met twee gedeputeerden vertegenwoordigd in het College van Gedeputeerde Staten. De CDA-statenfractie streeft naar een optimale en directe communicatie met de inwoners van Overijssel, zodat deze zich daadwerkelijk vertegenwoordigd weten in de provinciale politiek.  De fractie geeft deze inhoudelijk vorm vanuit het christen-democratische gedachtegoed. De statenfractie zoekt een: 

Een ‘hands on’ COMMUNICATIE ADVISEUR (12 uur per week)

Als fractiemedewerker houd je je bezig met het ondersteunen van de statenfractie bij het ontwikkelen en uitvoeren van extern gerichte communicatie. Zoals het opstellen van nieuwsbrieven en persberichten, maar ook het extern optreden van de statenleden, maakt onderdeel hiervan uit. Je weet situaties en problemen op de politiek inhoudelijke aspecten te analyseren en ziet kans om dit in een heldere begrijpelijke boodschap om te zetten. Daarbij heb je oog voor de politiek-bestuurlijke verhoudingen. Je adviseert en ondersteunt de fractie en individuele leden bij het onderhouden van relaties met doelgroepen, belanghebbenden en andere contacten. In deze functie heeft u een grote eigen verantwoordelijkheid. 

We zoeken een sterke en gedreven persoonlijkheid:

  • met een relevante opleiding en enkele jaren werkervaring in de communicatie
  • die gevoel heeft voor beleid en bestuurlijke verhoudingen
  • met aantoonbare ervaring met het schrijven en redigeren van persberichten, artikelen e.d.
  • thuis is in de mogelijkheden van social media
  • geïnteresseerd is in de actualiteit en durft mee te denken in vormen van communicatie
  • die het als uitdaging ziet de weerslag van een scherpe fractieprofilering, passend in een duaal stelsel, helder te communiceren en in duidelijke boodschappen neer te zetten
  • die uitstekend zelfstandig kan werken en bereid is op flexibele uren (vaak ook avonduren) grotendeels vanuit huis te werken.

Wij bieden:
Voor deze boeiende functie is een passende honorering en overige arbeidsvoorwaarden van toepassing, gebaseerd op de CAO voor het personeel van het CDA. De arbeidsovereenkomst is voor de duur van een jaar met uitzicht op vast dienstverband.

Meer informatie:
Voor meer informatie kun je contact opnemen met fractievoorzitter Bouwien Rutten,  tel 06-20589037. Jouw sollicitatie kun je richten aan de CDA Statenfractie Overijssel,  t.a.v. fractiebestuur, email [email protected].

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.