25 januari 2017

CDA blij met geld fiets- en voetgangerstunnel N34

Met het aannemen van het voorstel voor de aanbesteding van de aanpak van de N34 Witte Paal – grens met Drenthe is er ook definitief geld beschikbaar voor de fiets en voetgangerstunnel ter hoogte van de Lentersdijk.  “De wens voor deze onderdoorgang van de N34 leeft al jaren onder de inwoners van Rheezerveen en omgeving.  Met deze beslissing door Provinciale Staten wordt de verkeersveiligheid voor voetgangers en fietsers die dagelijks gebruikmaken van de route met een oversteek van de N34 sterk vergroot”, vertelt een tevreden Bart van Moorsel, woordvoerder verkeer en vervoer.

Extra budget voor N34
Eerder stelde PS al ruim 50 miljoen euro beschikbaar om de doorstroming op de weg te verbeteren en om de weg tussen Hardenberg en Witte Paal veiliger te maken voor de gebruikers en voor het kruisende verkeer.  Nu is er extra geld beschikbaar gesteld voor een viertal extra maatregelen om de veiligheid verder te vergroten waaronder ook de door het CDA, bij monde van Laura Antuma,  zo gewenst fiets- en voetgangerstunnel.

Werk in uitvoering
Het komende halfjaar wordt door de aannemer gewerkt aan het uitwerken van de ontwerpen van de verschillende maatregelen. De verwachting is dat na de zomer in 2017 het werk aan de weg kan beginnen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.