11 december 2017

CDA brengt bezoek aan Deventer binnenstad

Het laatste werkbezoek van 2017 bracht de Statenfractie aan de stad Deventer. Een bezoek aan de Lebuïnuskerk en een wandeling door de binnenstad stonden op het programma. In Deventer werken verschillende partijen samen om de binnenstad van Deventer nog aantrekkelijker te maken voor ondernemers en bezoekers. Deze samenwerking, het zogenaamde BIZ, is uniek in Overijssel..  

BIZ
Ondernemers en vastgoedeigenaren hebben gezamenlijk een plan gemaakt dat door een grote meerderheid wordt gedragen om de binnenstad van Deventer aantrekkelijker te maken en leegstand tegen te gaan. In 2018 gaan de plannen voor het centrum in uitvoering. Ook krijgt de 'de Stadsbeweging', een plan van Overijssels gedeputeerde Monique van Haaf, in Deventer handen en voeten. Nog voor de kerst gaan ondernemers, gemeente Deventer en provincie samen aan de slag om één van de Deventer pleinen aan de rand van de binnenstad aantrekkelijker te maken en beter aan te sluiten op de rest van het centrum. Statenlid Bart van Moorsel, is trots op de stad waar hij ook zelf woonachtig is: "De successen die de de ondernemers en vastgoedeigenaren in Deventer samen hebben geboekt, laten zien dat initiatief van onderop ontzettend goed werkt. Het is mooi dat de gemeente en provincie hierbij kunnen ondersteunen. Ook is het goed te zien dat de plannen die we bespreken in de Statenzaal ook daadwerkelijk uitgevoerd worden".  

Weten wat er leeft
Om het werk als volksvertegenwoordigers goed te kunnen doen, is het voor de CDA-fractie belangrijk om te weten wat er in Overijssel leeft en belangrijk wordt gevonden. Met de werkbezoeken, onder het motto “Samen Overijssel” wil de fractie zoveel mogelijk van de Overijsselse samenleving opsnuiven. De fractie is inmiddels al op bezoek geweest bij Yalp in Goor, het dorp Luttenberg, Het Röpcke Zweersziekenhuis in Hardenberg, Landgoed Twickel en Hanzestad Kampen. Bij de bezoeken van de Statenfractie is ook altijd een afvaardiging van een gemeentelijke CDA-fractie aanwezig. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.