09 maart 2023

CDA-groen overal weer goed zichtbaar

Opnieuw een drukke campagnedag voor CDA Overijssel! In Enschede was Theo Bovens woensdag op werkbezoek. Bovens is de lijsttrekker voor het CDA bij de verkiezingen voor de Eerste Kamer in mei. Hij is geen onbekende in Enschede, aangezien hij daar enige tijd waarnemend burgemeester was.

Bovens werd vergezeld van onze lijsttrekker Rick Brink en de Enschedeërs Rein Schuurink (kandidaat-statenlid) en Mart van Lagen (CDA-raadslid). Eerst brachten ze een bezoek aan Novel-T, dat helpt bij het opzetten en verduurzamen van bedrijven. Daarna werd het verzorgingstehuis van de Zorggroep Manna bezocht.

Theo Rietkerk, onze Overijsselse kandidaat voor de Eerste Kamer was samen met Dominic Suurling, Betsy Ramerman en Bert Ruitenberg in kulturhus De Spil Nieuwleusen om daar in gesprek te gaan met de Schaduw Provinciale Staten, gevormd door leerlingen TL4 van het Agnieten College. In december waren er verkiezingen op deze school, waarna de leerlingen fracties vormden en met elkaar in gesprek gingen over provinciale politiek.

Een flinke delegatie CDA’ers was vandaag ook paraat op het verkiezingsfestival MBO stem! van het ROC van Twente in Hengelo. Hier kregen de waterschapverkiezingen ook ruimte aandacht, ook omdat het door leerlingen georganiseerde verkiezingsfestival werd geopend door watergraaf Stefan Kuks van Vechtstromen. De waterschapkandidaten van het CDA kregen een eerste prijs voor het promotiefilmpje dat ze voor MBO stem! instuurden. Met Frans Schuitemaker, Jan Nabers, Ellen Hemmers, Johan Arkink en Bas Hegteler.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.