18 februari 2017

CDA: “Neem zorgen inwoners over aanvliegroute Lelystad serieus”

De Statenfractie van het CDA heeft vragen gesteld aan Gedeputeerde Staten naar aanleiding van de onrust over de aanvliegroutes van de vliegtuigen die landen op vliegveld Lelystad.  

Neem zorgen serieus
De fractie van het CDA wil weten wie verantwoordelijk is voor de veiligheid en toezicht en welke overheid besluiten neemt over het luchtruim boven Overijssel. “We vinden het belangrijk de zorgen van onze inwoners serieus te nemen. Daarom hebben we ook gevraagd of de provincie bereid is tot het organiseren van een bijeenkomst voor de inwoners langs de aanvliegroute zodat zij hun vragen kunnen stellen”, aldus Bouwien Rutten, woordvoerder Milieu en Energie. 

Petitie
Veel inwoners van Overijssel maken zich zorgen over de voorgestelde hoogte van de aanvliegroutes (ca 900 meter) van vliegveld Lelystad. De afgelopen week hebben meer dan  4500 mensen de petitie voor hogere aanvliegroutes van Lelystad Airport ondertekend. De initiatiefnemers van de petitie zijn van mening dat wanneer de vliegtuigen hoger gaan vliegen mogelijke geluidsoverlast vermindert en de veiligheid wordt vergroot.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.